, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φωταγωγείται απόψε ο Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 30η Επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, διοργανώνει σήμερα, 20 Νοεμβρίου, η UNICEF σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με το Europe Direct.
Η σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989 και έως σήμερα έχει επικυρωθεί από 196 χώρες. Η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992. Φέτος, 30 χρόνια μετά, ο ΟΗΕ μέσω της UNICEF και σε συνεργασία με κυβερνήσεις, διεθνείς φορείς και ανεξάρτητες αρχές, διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου ανά τον κόσμο.
Η ομάδα της UNICEF θα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στην Πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερώνει παιδιά και μεγάλους σχετικά με την Σύμβαση Δικαιωμάτων του Παιδιού μέσα από διαδραστικές πλατφόρμες, δραστηριότητες και παιχνίδια.
Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί κοινή επίσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε δημοτικό σχολείο στην Αθήνα.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας θα κορυφωθεί με την φωταγώγηση του Παρθενώνα στο χρώμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προς τιμήν της 30 ης Επετείου στις 7:30μμ το απόγευμα της Τετάρτης. Η φωταγώγηση της Ακρόπολης πρόκειται για μια ιστορική και συμβολική ενέργεια στην οποία προέβη με απόφασή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας έτσι στην παγκόσμια καμπάνια φωταγώγησης μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας.
Στην καμπάνια φωταγώγησης θα συμμετέχουν και κτίρια του Δήμου Αθηναίων αλλά και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.