, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φ. Γεννηματά: Θα σκίζατε τα μνημόνια αλλά… σκίσατε τη μεσαία τάξη

Να ορίσει ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών κάλεσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Προλαβαίνουμε να ψηφίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 86. Μετά, πάμε σε εθνικές εκλογές», τόνισε στη δευτερολογία της στο πλαίσιο της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στην ομιλία της κατά του πρωθυπουργού. «Θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε τη μεσαία τάξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του πως υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία «από τον Λευκό Πύργο έως την Κνωσό». Σε αυτό το πλαίσιο διερωτήθηκε: «Πώς να μην χαμογελάει η κ. Μέρκελ μετά;»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε: «Από δήθεν εκφραστής της ελπίδας αποδείχθηκε ότι εσείς ο ίδιος είστε πιο παλιός από το παλιό», δήλωσε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έδωσε «συγχωροχάρτι στην καραμανλική περίοδο».

Διερωτήθηκε επίσης «τι σχέση μπορεί να έχουν οι δανεικοί πρόθυμοι ακροδεξιοί που σας στηρίζουν με τους αγνούς ανθρώπους της Αριστεράς;». Είπε επιπλέον ότι «εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι σε όποιον προσπαθεί να περιορίσει την έκφραση του δημοκρατικού λόγου».

Η κ. Γεννηματά καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι έλεγε ο συνεταίρος σας το 2015 “θα του μάθω να γράφει και με το δεξί” αλλά εσείς το παρακάνατε, γράφετε μόνο με το δεξί». «Κάθε μέρα που περνά με εσάς πρωθυπουργό χάνονται ευκαιρίες για την χώρα και για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να πάμε παρακάτω, ο κ. Τσίπρας κούρασε δεν τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός» τόνισε η κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας ωστόσο πως «δεν είναι λύση η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη», καθώς «αγωνιά μόνο για το πότε θα έρθει στην εξουσία».

#Tags: Βουλή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.