, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χίος: Το National Geographic δίνει 400.000 ευρώ για να κάνει ντοκιμαντέρ τον Ρουκετοπόλεμο

Από τις αρχές της εβδομάδας, βρίσκεται στη Χίο οργανωμένο συνεργείο του National Geographic, προκειμένου να καταγράψει το έθιμο μέσα από υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα.Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της παραγωγής, συνολικά από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Νέα Δευτέρα, το κανάλι κοστολογεί το κόστος των γυρισμάτων σε 400.000 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το κανάλι.
Το σενάριο
Στόχος των γυρισμάτων είναι να προβληθεί ο ρουκετοπόλεμος σε ντοκιμαντέρ που εστιάζει σε μοναδικά έθιμα ανά τον κόσμο.
Το σενάριο που έχει στηθεί έρχεται να αναδείξει την αντίθεση μεταξύ της κατανυκτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στο εσωτερικό των δύο ενοριών και της εκρηκτικής κατάστασης έξω από αυτούς.
Για τον σκοπό των γυρισμάτων, έχουν υπογραφεί συμβόλαια με οικογένειες και φορείς του Βροντάδου ενώ οι πρώτες δοκιμαστικές λήψεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στο Γούβι.
Τα συνεργεία του τηλεοπτικού καναλιού θα συνεχίσουν τα γυρίσματα μέχρι και η Νέα Δευτέρα, δίνοντας βάση και στην επόμενη ημέρα αφού θα γίνει ξεχωριστή αναφορά στα σπίτια που καταγράφονται ζημιές αλλά και στους γεμάτους από ρουκετόξυλα δρόμους.
πηγή politischios.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.