, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Χαλκίδα: Συμβασιούχος σωφρονιστικός υπάλληλος μετέφερε ναρκωτικά στη φυλακή

Συμβασιούχος σωφρονιστικός υπάλληλος έπεσε σε έλεγχο συναδέρφων του και βρέθηκε να κουβαλά ναρκωτικά χάπια μέσα στη φυλακλη.
Ο εν λόγω υπάλληλος με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος και δωροδοκία για παράνομες πράξεις.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης, έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους αιφνιδιαστική έρευνα στο ατομικό σακίδιο που έφερε ο συλληφθείς την ώρα που έμπαινε στη φυλακή για να αναλάβει υπηρεσία.
Σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 203 ναρκωτικά χάπια ecstasys, 10 συσκευασίες πακέτου σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, 10 κάρτες sim, πέντε κινητά τηλέφωνα και ισάριθμα ακουστικά.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, το οποίο επιλήφθηκε της προανακρίσεως.
Όπως προέκυψε, για την εισαγωγή των ειδών αυτών στη φυλακή, ο συμβασιούχος σωφρονιστικός θα λάμβανε 800 ευρώ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο είχε προβεί σε άλλες τέσσερις παρόμοιες πράξεις, αποκομίζοντας 1.700 ευρώ.
Με τη σε βάρος του δικογραφία, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του ασκήθηκε δίωξη και παραπέμφθηκε για απολογία στον ανακριτή Χαλκίδας.
Επιπλέον, κινήθηκαν άμεσα σε βάρος του οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.