, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χανιά: Αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε ο Παντελής Καπαρουδάκης

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Πάνου Καμμένου, κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα Χανιά, Παντελής Καπαρουδάκης.

Η αγωγή αφορά τα λεγόμενα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., μετά από επεισόδια και προπηλακισμούς κατά της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά που έγιναν έξω από τα νέα γραφεία των κόμματος στην πόλη των Χανίων και για τα οποία ο κ. Καμμένος υπέδειξε ονομαστικά ως υπαίτιο τον κ. Καπαρουδάκη. Επιπλέον, ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι ο Παντελής Καπαρουδάκης είναι “πρώην κρατούμενο των φυλακών” και μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Καπαρουδάκης, προχωρά σε δικαστικά μέτρα διεκδικώντας αποζημίωση «για την ηθική βλάβη που υπέστην ένεκα των συκοφαντιών και των αδικοπραξιών του εν γένει εις βάρος μου».

Σε σημερινές δηλώσεις του στοντ ηλεοπτικό σταθμό Epsilon, ο κ. Καπαρουδάκης είπε ότι «ο Πάνος Καμμένος δεν είπε ότι εγώ ήμουν στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ., αλλά άφησε υπονοούμενα ότι ήμουν στη Χρυσή Αυγή».

«Καταρχήν, ο κ. Καμμένος έπεσε σε ένα πολύ σοβαρό παράπτωμα, θα έλεγα ότι αυτό που έκανε ήταν πολιτική αλητεία. Ενώ γνωρίζει με λεπτομέρειες τα πάντα γιατί γνωριζόμαστε από πριν ιδρύσει τους ΑΝΕΛ, ήμουν από αυτούς που τον παρότρυναν να δημιουργήσει ένα κίνημα για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω. Αλλά, στην πορεία ο κ. Καμμένος πρόδωσε την ιδρυτική μας διακήρυξη», τόνισε.

Ερωτηθείς αν ήταν στις διαμαρτυρίες κατά της κ. Κουντουρά απάντησε: «Είμαι παντού όπου χρειαστεί η πατρίδα, εναντίον των προδοτών της πατρίδας. Σαφέστατα, την έβρισα, ότι μπορείτε να φανταστείτε θα κάνω, εννοείται. Είναι προδότες της πατρίδας. Πούλησαν την Μακεδονία μας».

«Ποιο επιβεβαιώνω ο ίδιος; Ότι είμαι δολοφόνος; Αυτό είπε ο κ. Καμμένος; Ο κ. Καμμένος είπε ότι επικεφαλής των επεισοδίων της συγκέντρωσης αυτής ήταν ένας πρώην κρατούμενος των φυλακών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και τιμωρηθεί για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης. Αυτό παραδέχθηκα εγώ; Τι σχέση έχει αυτό; Φυσικά και θα είμαι σε οποιαδήποτε αποδοκιμασία των προδοτών. Θα είμαι μπροστάρης. Με διαπόμπευσε και φυσικά θα τιμωρηθεί γι’αυτό», πρόσθεσε.

 

Η επιστολή του Παντελή Καπαρουδάκη -δια του δικηγόρου του:

«Πληροφορήθηκα από δεκάδες φίλους και συναγωνιστές ότι σήμερα ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Παν. Καμμένος, αναφερόμενος στην συγκέντρωση πολιτών κατά τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος του στα Χανιά -στην οποία συγκέντρωση είχα την τιμή και την υποχρέωση να παρευρεθώ καθόσον αποτελούσε πρόκληση στο κοινό αίσθημα περί δικαίου μια μόλις ήμερα μετά την παραχώρηση της ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας μας στο κράτος των Σκοπίων-, καταφέρθηκε εναντίον μου ονομαστικά με ψευδείς, ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Είναι προφανές ότι οι ανωτέρω συκοφαντίες αποδεικνύουν ότι ο κ. Καμένος τελεί σε τρικυμία εν κρανίω. Δεν θα είχα ασχοληθεί μαζί του, αν δεν προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την υπόληψη μου, χαρακτηριστικά για τα οποία εδώ στην Κρήτη δίνουμε και την ζωή μας, άσχετα αν ο ίδιος μάλλον δεν φαίνεται να τα τιμά ιδιαιτέρως, κυρίως όμως αν με αυτόν τον τρόπο δεν προσέβαλε όχι μόνο εμένα, αλλά και την οικογένειά μου.

Δεν θα του κάνω την χάρη να προσφύγω στα ποινικά δικαστήρια με κατάθεση έγκλησης εναντίον του, δίνοντας του την ευκαιρία να οχυρωθεί για πολλοστή φορά πίσω από την βουλευτική ασυλία και τον απαρχαιωμένο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Θα αναγκαστεί όμως να λογοδοτήσει στα αστικά δικαστήρια αφού θα καταθέσω αγωγή αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που υπέστην ένεκα των συκοφαντιών και των αδικοπραξιών του εν γένει εις βάρος μου.

Εύχομαι και ελπίζω εκεί τουλάχιστον να έχει το θάρρος να εμφανιστεί και να αντιμετωπίσει την Ελληνική Δικαιοσύνη που πολλές φορές έχει απαξιώσει με λόγια και έργα. Ραντεβού στα ακροατήρια επομένως…

Για τον Παντελή Καπαρουδάκη
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Χαράλαμπος Ι Πιτσιγαυδάκης»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.