, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χαρδαλιάς: «Μπλόκο» στις μεταφορές και τσουχτερά πρόστιμα – Όχι στο «κατ’ οίκον Άγιο Φως»

Ο υφυπουργός Πολικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό εξήγγειλε νέα απαγορευτικά μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να εμποδιστεί η περαιτέρω διασπορά του  ιού στην κοινότητα.
Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως ξεκινούν σημεία ελέγχου μετακινήσεων σε όλους τους δρόμους της Ελλάδας λόγω κορωνοϊού ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα. «Εξαρχής τονίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους. Από τις έξι το απόγευμα σε όλα τα διόδια και οδικά δίκτυα εγκαθίστανται κάμερες ελέγχων της κυκλοφορίας» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι πως «στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασία». Οι έλεγχοι όπως, είπε θα ισχύσουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι «από απόψε το βράδυ εάν γίνεται καταχρηστικά μετακίνηση για αναψυχή θα διπλασιάζεται το πρόστιμο (300 ευρώ), θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στη βάση τους τα αυτοκίνητα».
Παράλληλα ανακοίνωσε την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά λόγω του κορωνοϊού. Το μέτρο ισχύει έως και τις 27 του Απριλίου, ενώ η μόνη εξαίρεση είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.
Σε ότι έχει να κάνει με την πρωτοβουλία ορισμένων δήμων για παράδοση κατ’ οίκον του Άγιου Φωτός ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους δημάρχους να ξανασκεφτούν το μέτρο. Όπως είπε επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγιου Φωτός κατ΄οίκον γιατί έτσι ακυρώνουμε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.