, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χατζηδάκης: Η ΝΔ ίσως αποχωρήσει από τη ψηφοφορία για την Προανακριτική

photo eurokinissi

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΝΔ από την αυριανή ψηφοφορία στη βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis, αν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση της να τοποθετήσει 10 κάλπες στη ψηφοφορία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας «θα δούμε, η ΝΔ έχει τα όπλα της».

Σημείωσε πως η κυβέρνηση πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένη. Αυτό έγινε στο Σκοπιανό, αυτό γίνεται και στο θέμα της Novartis όπου τα στοιχεία είναι μαρτυρίες γνώμης και όχι γνώσης, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα επιμείνει στις 10 κάλπες επιδιώκοντας να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ, καθώς εκτιμά ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα θα πάρουν περισσότερους ψήφους και κάποια άλλα λιγότερες.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ότι αν υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο δημιουργείται πρόβλημα γιατί τα πρόσωπα που παραπέμπονται δεν μπορούν να ψηφίσουν τον εαυτό τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.