, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χαϊκάλης: Ο θάνατος είναι το ωραιότερο συναίσθημα στη ζωή του ανθρώπου, απλά δεν το ξέρει

Για την αδυναμία που έχει στα ζώδια και στην τάση για αυτογνωσία μίλησε μεταξύ άλλων ο Παύλος Χαϊκάλης το DOT της Κυριακής με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Παράλληλα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους εκτιμά πως δεν τον καλύπτει κάποια θρησκεία.
“Την τάση για αυτογνωσία και την τάση για ψάξιμο στη ζωή την είχα από πιτσιρικάς” παραδέχθηκε χαρακτηριστικά ο Παύλος Χαϊκάλης. “Το θέμα είναι πως η θρησκεία δεν σε καλύπτει πάντα γιατί σου δείχνει μονομερώς κάτι και έχω διαπιστώσει πως οι θρησκείες γενικότερα έχουν μια τάση κατακερματισμού. Η αλήθεια είναι πάνω από όλες τις θρησκείες και αυτή την αλήθεια ψάχνω στη ζωή μου”.
“Βεβαίως και πιστεύω στον Θεό. Αν ψάξεις όλες τις θρησκείες θα δεις πως συγκλίνουν στο ίδιο ακριβώς πράγμα. Ο άνθρωπος φοβάται τον θάνατο ενώ ο θάνατος είναι το ωραιότερο συναίσθημα στη ζωή του ανθρώπου Απλά δεν το ξέρει. Φεύγοντας ο άνθρωπος δεν πεθαίνει. Ο άνθρωπος νομίζει ότι πεθαίνει και σταματάνε τα πάντα, δεν πεθαίνει. Τίποτα δεν υπάρχει στο σύμπαν το οποίο να είναι νεκρό. Απλώς συνεχίζει σε μια άλλη διάσταση” συμπλήρωσε.
Όσον αφορά στην προσπάθεια να ανακαλύψει τι ενδεχομένως ήταν στην προηγούμενη του ζωή, ο Παύλος Χαϊκάλης σημείωσε πως “έχω προσπαθήσει να μάθω με υπνωτισμό τι ήμουν στην προηγούμενη ζωή αλλά, για έναν περίεργο τρόπο, δεν μπορώ να δω. Ίσως γιατί δεν πρέπει να δω και να μάθω”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.