, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χημικό ή μηχανικό peeling: Τι δουλεύει για σένα

Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική για μια όμορφη επιδερμίδα. Ωστόσο, εκείνο που μπορεί να σε μπερδέψει είναι το είδος της απολέπισης που πρέπει να κάνεις. Τα κλασικά scrubs που μπορεί να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο μπάνιο σου είναι κρεμώδη με κόκκους που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα υπάρχει όμως και η χημική απολέπιση.

Η μηχανική απολέπιση

Η μηχανική απολέπιση είναι εκείνη που συνδυάζει τους κόκκους του scrub και τις κινήσεις των χεριών σου για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Υπάρχουν δεκάδες scrub με φυσικούς κόκκους (κουκούτσια, ζάχαρη, αλάτι), αλλά δεν κάνουν όλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Η μηχανική απολέπιση μπορεί να είναι πολύ τραυματική για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ απαγορεύεται στις επιδερμίδες με ακμή.

Η χημική απολέπιση

Η χημική απολέπιση είναι απλά ένα μίγμα από οξέα όπως τα ΑΗΑ, το γλυκολικό οξύ και άλλα. Αυτά δεν χρειάζονται τρίψιμο γιατί από μόνα τους απολεπίζουν την επιδερμίδα διαλύοντας τους κυτταρικούς δεσμούς ανάμεσα στα νεκρά κύτταρα και ελευθερώνοντας έτσι ώστε να μπορέσεις να τα αφαιρέσεις με νερό ή ακόμα και ένα πανάκι. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσεις μάσκες χημικής απολέπισης πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.