, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χριστουγεννιάτικοι «μύθοι μέσα στο λαβύρινθο» στο θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας συνεχίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Παιδική Σκηνή του, την παράσταση «Μύθοι μέσα στο λαβύρινθο» της Ανδρομάχης Μοντζολή. Αρχαιοελληνικοί μύθοι εισάγονται σαν ερεθίσματα στα παιδιά που τα επεξεργάζονται και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι βιώνουν την αντιστοιχία τους στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι «Μύθοι μέσα στο λαβύρινθο», έγιναν… Χριστουγεννιάτικοι!

Ειδικά διασκευασμένοι και με προσαρμοσμένα για τις γιορτές δρώμενα και θεατρικά παιχνίδια, υποδέχονται τα παιδιά σε μία εορταστική ατμόσφαιρα. Το δέντρο των ευχών, τα κάλαντα, ο παλιός και νέος χρόνος και ο θησαυρός που  κρύβεται βαθιά μέσα στο λαβύρινθο, μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Ταξιδεύοντας με μύθους και ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, τα παιδιά συναντούν τους ήρωες και βιώνουν τις  περιπέτειες και τα κατορθώματά τους. Με ερέθισμα του παιχνιδιού τους μύθους, το λαβύρινθο, το κουτί της Πανδώρας, τον Οδυσσέα με τις Σειρήνες, τη Δήμητρα & την Περσεφόνη, τον κύκλο των τεσσάρων εποχών, τους βιώνουν και ανακαλύπτουν τη σημασία τους στη σημερινή  πραγματικότητα.

Μια παράσταση- θεατρικό παιχνίδι όπου τα παιδιά- θεατές συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα.

«Στο λαβύρινθο χαμένα, μυστικά καλά κρυμμένα…»

Υπό την αιγίδα της UNESCO

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ιδέα – Σκηνοθετική επιμέλεια & Κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή

Παιδαγωγική επιμέλεια – παιχνίδια: Δέσποινα Μαραγκουδάκη

Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Αντωνίου

Σκηνικά : Μαρία Δημητριάδη

Ηθοποιοί-εμψυχωτές-θεατροπαιδαγωγοί: Όλγα Μουργελά, Δήμητρα Νικολοπούλου, Μαρία Αντωνίου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Κυριακή στις 5:00μ.μ.

Πρωινά για τα σχολεία στο θέατρο ή στο σχολείο

Για παιδιά από 2,5 έως 12 ετών

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

γενική είσοδος: 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά

 

Το θέατρο της Ημέρας και η προσφορά του στην εκπαίδευση & το παιδί

Το Θέατρο της Ημέρας, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή και τη διεύθυνση σπουδών του Λάκη Κουρετζή, συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς στο παιδί και τους ενήλικες που ασχολούνται με αυτό και τη δημιουργική ψυχαγωγία του (εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, γονείς, κ.α.).

Με κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι, εφαρμόζει φιλόδοξο πρόγραμμα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Για τα παιδιά: παιδική σκηνή όπου τα παιδιά – θεατές συμμετέχουν ενεργά, εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά κι εφήβους («Το εργαστήρι της Παρασκευής») με ομάδες ανά ηλικία, σχεδιασμός και υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων για σχολεία και άλλους φορείς.

Για τους ενήλικες: Το πρώτο και μοναδικό τριετούς φοιτήσεως Εργαστήρι παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, ετήσια και ταχύρρυθμα σεμινάρια για το θεατρικό παιχνίδι και άλλα σχετικά θέματα, διδακτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κέντρο έρευνας και μελέτης παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, επιστημονικά συνέδρια και διημερίδες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.