, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χωρίς λεωφορεία από το απόγευμα η Θεσσαλονίκη

Χειρόφρενο τραβούν από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε άμεσες κινητοποιήσεις λόγω της εκχώρησης μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 19:00 απόψε μέχρι τη λήξη της βάρδιας και σε 24ωρη απεργία αύριο.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό τάχθηκε κατά της τροπολογίας για εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, χαρακτηρίζοντας, σε ανακοίνωσή τους, την τροπολογία «πρόχειρη, ακατανόητη και ανεδαφική».
Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι πρόκειται για μια «προσπάθεια κάκιστης μορφής επανιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν από έναν χρόνο κρατικοποιήθηκαν».
Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η νέα κατάσταση θα επιδεινώσει τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Θεσσαλονικέων αλλά και θα αυξήσει σημαντικά το κόστος μετακίνησης για τους πολίτες.
Για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσαν πως θα αγωνιστούν για την απόσυρση της τροπολογίας ενώ καλούν τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.