, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χωρίς Facebook το Τατζικιστάν

 Nα αποκλείσουν την πρόσβαση των χρηστών τους στο Facebook διέταξε το Γραφείο Τηλεπικοινωνιών της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν όλους τους παρόχους ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας της χώρας
Πρόκειται για επίσημη εντολή της κυβέρνησης, μια ημέρα αφού είχε προηγηθεί προφορική εντολή. Οι συνολικά 6 ISP και 6 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας είχαν ήδη συμμορφωθεί με την προφορική εντολή από το βράδυ της Δευτέρας, «κόβοντας» από τους χρήστες την πρόσβαση στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.
Ο επικεφαλής του γραφείου, Beg Zuhurov, εξήγησε στην κρατική ρωσική εφημερίδα RIA Novosti τους λόγους του αποκλεισμού:
«Έχω λάβει πολλές κλήσεις από πολίτες του Τατζικιστάν που μου ζητούν να κλείσω το Facebook ως εστία συκοφαντικών δυσφημίσεων» είπε, ενώ συμπλήρωσε πως «άγνωστοι χρήστες εκεί προσβάλλουν τους ηγέτες του κράτους και προφανώς πληρώνονται καλά για αυτό».
Το κοινωνικό δίκτυο διαθέτει περίπου 41.000 χρήστες από το Τατζικιστάν, νούμερο που αντιπροσωπεύει το 0,55% του πληθυσμού του και το 5,87% των χρηστών του διαδικτύου στην χώρα. Αυτό σημαίνει πως η απαγόρευση δεν θα έχει τόσο μεγάλη επίδραση όσο θα είχε σε άλλα μέρη του κόσμου.
Πηγή : euro2day.gr

#Tags: Facebook

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.