, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όραμα μας η Θεσσαλονίκη να αξιοποιήσει τη δυναμική της

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019. Μία εκλογική μάχη με σημαντικές διαφορές από αυτές που συνηθίσαμε, τουλάχιστον στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ως υποψήφιος με την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη», έχω την τιμή να συμπορεύομαι με τον Κων. Ζέρβα και να στηρίζω το κοινό μας όραμα για μία Θεσσαλονίκη αυτοδύναμη.
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΤΙΒΑΛΙΔΗ*
Παράλληλα, μάχομαι μαζί με τους συνυποψήφιους της παράταξης, ανθρώπους νέους, με αξιόλογη επαγγελματική πορεία, με φωνή ανεξάρτητη που δεν ορίζεται ή περιορίζεται από κομματικές γραμμές και δεν μένει στάσιμη σε πολιτικά ταμπού δεκαετιών.
Σε αυτές τις εκλογές οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες. Αυτό προκύπτει από σειρά παραγόντων. Τα κόμματα επιλέγουν υποψήφιους εμπιστευόμενα για μία ακόμη φορά τους κομματικούς μηχανισμούς παρά την κοινωνία. Είναι η σίγουρη λύση για την τόνωση της πόλωσης ενόψει βουλευτικών εκλογών αλλά και η εξασφάλιση ότι δε θα αναδειχθεί κάποια προσωπικότητα που θα «κλέψει» από τη λάμψη των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα, η εφαρμογή της απλής αναλογικής δίνει την ευκαιρία για τυχοδιωκτικές προσεγγίσεις από ανθρώπους και σχήματα που βλέπουν τους εαυτούς τους ως «παράγοντες» της επόμενης μέρας, όντας πρόθυμα να εμπορευτούν την όποια στήριξη εισπράξουν στην κάλπη.
Εμείς είμαστε εδώ με μοναδικό στόχο να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν να αναλάβουμε την ευθύνη της επόμενης μέρας. Όραμα μας η Θεσσαλονίκη να αξιοποιήσει τη δυναμική της. Τι σημαίνει, όμως, πρακτικά αυτό;
Καταρχήν, επίλυση αυτών που θα έπρεπε ήδη να θεωρούνται δεδομένα. Η πόλη θα είναι καθαρή κι αυτό αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κ. Ζέρβα, ενώ σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα δουλέψουμε σκληρά για να μπει τέλος στα εντεινόμενα προβλήματα της παραβατικότητας και του παρεμπορίου. Φυσικά, το όραμά μας δεν περιορίζεται στο να παρέχουμε τα αυτονόητα στους Θεσσαλονικείς. Θα λάβουμε πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί η πόλη σε πρότυπο «smart city», με αιχμή τους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών και με γνώμονα την ανάδειξή σε κορυφαίο ευρωπαϊκό brand.
Σε αναπτυξιακό επίπεδο, προτεραιότητα μας είναι η διαμόρφωση των συνθηκών που θα αναδείξουν την πόλη σε κέντρο καινοτομίας που θα δίνει ευκαιρίες στους πολλούς και εξαιρετικούς αποφοίτους των ακαδημαϊκών της ιδρυμάτων και θα δώσει ένα σαφές μήνυμα ότι αξίζει να επενδύσει κανείς στη Θεσσαλονίκη.
Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά!
* Ο Χρήστος Αντιβαλίδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.