, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όσα έγιναν στον νέο βασιλικό γάμο της Βρετανίας

Η 28χρονη πριγκίπισσα Ευγενία, η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ II, παντρεύτηκε σήμερα τον επί σειρά ετών σύντροφό της, τον 32χρονο Τζακ Μπρούκσμπανκ, στο Ουίνσδορ, σε μια μεγαλοπρεπή τελετή, λίγους μόλις μήνες μετά τον γάμο του ξαδέλφου της πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.
Η γαμήλια τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV από το παρεκκλήσι του Σεν Τζορτζ του 15ου αιώνα, στο Ουίνδσορ, εκεί όπου παντρεύτηκε και ο Χάρι.

Πλήθος πολιτών ήταν συγκεντρωμένο στους παρακείμενους δρόμους για να δουν την πριγκίπισσα Ευγενία, έννατη στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, να προσέρχεται με την άμαξα. Η Ευγενία είναι η μικρότερη κόρη του πρίγκιπα Άντριου, του τρίτου παιδιού της βασίλισσας, με την πρώην σύζυγό του, την δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον.
Στον γάμο είχαν προσκληθεί με κλήρωση 1.200 “κοινοί θνητοί”, οι οποίοι άκουσαν σε απευθείας μετάδοση την τελετή μέσα στους χώρους του Κάστρου, ενώ χιλιάδες άνθρωποι την παρακολούθησαν από τον εξωτερικό χώρο. Πολλοί μάλιστα είχαν πάει εκεί από την Πέμπτη για να πιάσουν θέση.

Από την τελετή απουσίασε ωστόσο η Καμίλα, η δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγος του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Καρόλου, καθώς «υποχρεώσεις» την κράτησαν στη Σκοτία.
Η πριγκίπισσα Ευγενία επέλεξε μια παραδοσιακή τελετή με τον ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι, οποίος ερμήνευσε δύο κομμάτια, καθώς και την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα, σε αντίθεση με τον ξάδελφό της Χάρι, ο οποίος προτίμησε έναν επίσκοπο της αμερικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας να εκφωνήσει κήρυγμα και χορωδία που έψαλλε γκόσπελ ύμνους.
Κουμπάρα ήταν η αδελφή της Ευγενίας, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, η οποία διάβασε ένα απόσπασμα από τον “Μεγάλο Γκάτσμπι”. Από την πλευρά του γαμπρού κουμπάρος ήταν ο αδελφός του, ο Τόμας.
Το νυφικό της Ευγενίας σχεδίασαν οι Πίτερ Πιλότο και Κρίστοφερ Ντε Βος, οι οποίοι ίδρυσαν τον βρετανικό οίκο μόδας “Πίτερ Πιλότο”. Ήταν σκοπίμως σχεδιασμένο έτσι ώστε να αφήνει ελεύθερη την πλάτη για να φαίνονται τα σημάδια από μια χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στα 12 της χρόνια το 2002 για να διορθώσει το πρόβλημα που είχε με την σκολίωση.
Η Ευγενία φόραγε στα μαλλιά της μία τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ με διαμάντια και σμαράγδια έργο του 1919 του οίκου Bousheron και ασορτί σκουλαρίκια, ενώ οι νυφικές γόβες ήταν peep-toe από σατέν με την υπογραφή της Charlotte Olympia.
Την Ευγενία παρέδωσε στον γαμπρό ο πατέρας της πρίγκιπας Άντριου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.