, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ό. Κεφαλογιάννη: Απαράδεκτη η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

«Η Συνταγματική αναθεώρηση ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για θεσμικές αλλαγές και ριζικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος» σημειώνει η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 Υποστηρίζει ωστόσο ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά συντηρητικές και οπισθοδρομικές».

Σχολιάζοντας την καταρχήν συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ δηλώνει ότι «πρόκειται για μια απαράδεκτη πρόταση, η οποία δεν σέβεται την προσφορά και την αποστολή αυτών των ανθρώπων, αλλάζει βίαια το εργασιακό τους καθεστώς και δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας για το εργασιακό και συνταξιοδοτικό τους μέλλον», ενώ προσθέτει ότι «το 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να υπερψηφίσει το νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά για τη σύσταση εταιρείας αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας».
Για το θέμα των συντάξεων, η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει ότι «τα καλά νέα θα είναι πάντα ευπρόσδεκτα αν έλθουν» επαναλαμβάνει όμως ότι «οι ψευδαισθήσεις περί καθαρής εξόδου έχουν εξανεμιστεί, αναμένοντας ένα ακόμα Eurogroup».
Αναφερόμενη στην προφυλάκιση Παπαντωνίου και κληθείσα να σχολιάσει εάν τα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης αγγίζουν πλέον και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη η κ. Κεφαλογιάννη απαντά: «Αγγίζουν μια ολόκληρη χρονική περίοδο για την οποία η ΝΔ τότε είχε ασκήσει δίκαια, σκληρή κριτική, επισημαίνοντας και καταγγέλλοντας όλα τα νοσηρά φαινόμενα που είχαν λάβει τεράστιες διαστάσεις».
Τέλος, στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές σε τεταμένο κλίμα πόλωσης, η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει: «Αν η τεχνητή πόλωση, η ένταση και η σκανδαλολογία είναι το οπλοστάσιο της κυβέρνησης για τις εκλογές τότε θα υπάρχει ένας ακόμα σοβαρός λόγος καταδίκης της από το λαό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.