, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ώρα κάλπης για τη Βρετανία – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Από τις 7 το πρωί της Πέμπτης άνοιξαν οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα κλείσουν στις 10 το βράδυ. Οι πρόωρες εκλογές γίνονται στη «σκιά» του επερχόμενου Brexit, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι θα αναδειχθεί νικητής, αλλά θα χρειαστεί αρκετές έδρες για να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ.
Βάσει των τελευταίων δημοσιοποιήσεων η διαφορά ανάμεσα στο Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον και το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν μειώνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Το 43% των Συντηρητικών και το 34% των Εργατικών που αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις ενδέχεται- εάν φυσικά επαληθευθούν τα αποτελέσματα – να μειώσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Όμως, όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν αυτοδυναμία στους Συντηρητικούς. Οι πλέον απαισιόδοξες δημοσκοπήσεις για τον κ. Τζόνσον του δίνουν πλειοψηφία 28 εδρών. Οι Tories φαίνεται να καταλαμβάνουν 339 έδρες και οι Εργατικοί 232.
Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε περιοχές που παίζονται ανάμεσα στους αντιπάλους ή τι ψήφους θα πάρουν κόμματα που αντιτίθενται στο Brexit ή τι θα συμβεί στην ιδιαίτερη περίπτωση της Σκωτίας.
Να θυμίσουμε ότι οι εκλογές γίνονται τρεις περίπου μήνες πριν εκπνεύσει και η τελευταία προθεσμία ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει (;) από την ΕΕ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.