, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Την εγκατέλειψαν οι δικοί της, την σώζει η αγάπη "ξένων"…

 
   xamogeloAπό τις  πρώτες μέρες της  ζωής της  η μικρή Χριστίνα  έζησε την εγκατάλειψη  από τους γονείς της στο νοσοκομείο των Σερρών. Ήρθε στον κόσμο με σοβαρό πρόβλημα υγείας και  μετά την γέννηση της, η μητέρα  της μικρής την  εγκατέλειψε.
 
H  διάγνωση από το Νοσοκομείου Σερρών ήταν  μεσοκολπική-μεσοκοιλιακή επικοινωνία  ή πιο απλά, “τρύπα” στην καρδιά. Η μητέρα του βρέφους έφυγε από τον θάλαμο χωρίς να ενημερώσει κανέναν  δύο μέρες μετά την γέννηση της. Από εκείνη την στιγμή  εμείς  αναλάβαμε  την φροντίδα της, το νοσοκομείο έγινε το “σπίτι” της   ανέφερε στην “Κ” ο  διοικητής του νοσοκομείου Σερρών Ξενοφών Εμμανουηλίδης. 
 
Μάχη με τον χρόνο  έδωσαν   από το  Το Χαμόγελο του Παιδιού  καθώς  η μικρή “αεροβαφτισμένη” Χριστίνα, έπρεπε να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν.  Οι άνθρωποι του Συλλόγου προσπάθησαν να υπερπηδήσουν κάθε γραφειοκρατική  δυσκολία, «κινώντας» γη και ουρανό.
 
Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σερρών, όπου νοσηλευόταν  η Χριστίνα ,  επικοινώνησαν  άμεσα με την Εισαγγελέα Σερρών ο οποίος έδωσε εντολή προσωρινής φύλαξης του παιδιού από το Σύλλογο. Ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα   προκειμένου να μπορέσει να διακομισθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό  Ίδρυμα για να εγχειριστεί.
 
Η ανταπόκριση είναι άμεση. Τόσο ο  παιδοκαρδιοχειρούργος του Ωνασείου    κ. Αζαριάδης, όσο και η Διεύθυνση του ιδρύματος, συμφωνούν για τη διακομιδή του παιδιού και τη δωρεάν χειρουργική επέμβαση στην οποία έπρεπε  να υποβληθεί χωρίς καθυστέρηση.
 
Όμως, ο πυρετός   που έχει ανεβάσει , δεν επιτρέπει την εισαγωγή στο Ωνάσειο και το παιδί μεταφέρεται  στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο  Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύτηκε  για λίγο καιρό .
 
Το πράσινο φως για την σωτηρία της Χριστίνας δίνεται στις 19 Ιανουαρίου. Η ειδική κινητή μονάδα του Συλλόγου -πλήρως εξοπλισμένη με δύο διασώστες, το γιατρό και την εθελόντρια νοσηλεύτρια αναχωρεί. Η  γέφυρα ζωής  μεταξύ Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και Ωνασείου έχει στηθεί.
 
Την περασμένη Τετάρτη  οι γιατροί του Ωνασείου προχώρησαν στην πρώτη χειρουργική επέμβαση του μωρού για την περίδεση της πνευμονικής αρτηρίας. Η μάχη για την σωτηρία της μικρής  δόθηκε με επιτυχία.
  
Την  οριστική επέμβαση που θα κλείσει την “τρύπα” στην καρδούλα της , έχουν αναλάβει να την πραγματοποιήσουν οι ίδιοι άνθρωποι μόλις το κοριτσάκι φτάσει σε ηλικία 1-1,5 έτους.
  
Το χαμόγελο της  Χριστίνας αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ανταμοιβή και χαρά για όλους όσοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην προσπάθεια να μην την προδώσει η καρδούλα της.
  
 Ένα παιδί που γεννήθηκε χωρίς γονείς και με τραυματισμένη την καρδιά του έχει ήδη δεκάδες  ανθρώπους που το αγαπούν και το νοιάζονται. Η μάχη για την μικρή Χριστίνα τώρα ξεκίνησε…
 
Χριστίνα Αβδελά
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.