16χρονος εφηύρε συσκευή που μετατρέπει την αναπνοή σε ομιλία (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Τεχνολογία

16χρονος εφηύρε συσκευή που μετατρέπει την αναπνοή σε ομιλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Απευθύνεται στο 1,4% του παγκόσμιου πληθυσμού που υποφέρει από έλλειψη έκφρασης

Arsh-Shah-Dilbagi

Απευθυνόμενος στο 1,4% του παγκόσμιου πληθυσμού που υποφέρει από έλλειψη έκφρασης, ένας 16χρονος Ινδός μαθητής μετά από έρευνα ενός έτους εφηύρε συσκευή χαμηλού κόστους που μετατρέπει την αναπνοή σε ομιλία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, η συσκευή «Talk» μετατρέπει την αναπνοή σε ηλεκτρικά κύματα, χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή που ονομάζεται Mem’s Microphone. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί ένα ειδικά διαμορφωμένο διάφραγμα, ευαίσθητο στην πίεση, που βρίσκεται ενσωματωμένο σε ένα μικροτσιπ σιλικόνης, μαζί με ακόμη μια συσκευή που ενισχύει τον ήχο της αναπνοής του χρήστη.

Ένας μικροεπεξεργαστής στη συνέχεια «μεταφράζει» με βάση τον κώδικα Μορς τις αναπνοές σε τελείες και παύλες. Οι λέξεις αποστέλλονται σε ένα δεύτερο μικροεπεξεργαστή που τις συνθέτει σε φωνή. Η συσκευή διαθέτει εννέα διαφορετικές φωνές που ποικίλλουν σε ηλικία και το φύλο.

Η εφεύρεση του 16χρονου Arsh Shah Dilbagi κοστίζει μόλις 80 δολλάρια ενώ την δοκιμή του τελικού μοντέλου του «Talk», την πραγματοποίησε στον ίδιο, τους φίλους του και την οικογένειά του.

«Μετά τη δοκιμή του τελικού μοντέλου, ήμουν σε θέση να κανονίσω μια συνάντηση με τον επικεφαλής της Νευρολογίας στο Sir Ganga Ram Hospital, στο Νέο Δελχί και να δοκιμάσω το TALK (υπό την επίβλεψη του γιατρού και σε ελεγχόμενο περιβάλλον) σε ένα άτομο που υποφέρει από το SEM και τη νόσο του Πάρκινσον», λέει ο Dilbagi σε συνέντευξή του.

«Ο ασθενής μπόρεσε να δώσει  δύο ευδιάκριτα σήματα με την αναπνοή του και η συσκευή λειτούργησε άψογα», επισημαίνει ο 16χρονος μαθητής.

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ