ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, μεσημβρινές ώρες χθες, 18χρονο αλλοδαπό, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες (174) πακέτα τσιγάρα και (11) συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων είναι ένα μείζον ζήτημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ιδίως στην πλατεία Αριστοτέλους. Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα, πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης. Στην αναφορά ζητείται η παρέμβαση της Δικαιοσύνης, «καθώς έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ανοχής», αλλά και όλες οι προσπάθειες του ΕΕΘ με εκκλήσεις προς τους αρμοδίους φορείς και τις αρχές, για καταστολή των φαινομένων αυτών.

«Η νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται για να προστατεύονται οι πολίτες και οι καταστηματάρχες, οι οποίοι άλλωστε δεν χρωστούν σε τίποτε για να πληρώνουν αυτοί τη ζημιά. Ειδικότερα όσον αφορά τους επαγγελματίες μέσα στην οικονομική κρίση, η ύπαρξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου και μάλιστα τόσο απροκάλυπτα και ανέλεγκτα είναι ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, που προσβάλλει την οικονομική και επαγγελματική τους αυτοτέλεια και διώχνει τους πελάτες από τα καταστήματα τους με επιπλέον συνέπεια και την απώλεια των λιγοστών εσόδων τους» είχε σημειώσει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Σχολιάστε