18,4 εκ. λαθραία τσιγάρα και 8,5 τόνοι καπνού στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας Β. Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

18,4 εκ. λαθραία τσιγάρα και 8,5 τόνοι καπνού στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας Β. Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 1 εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα και περισσότερους από 8,5 τόνους λαθραίο καπνό κατέσχεσαν σε αποθήκη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης αστυνομικοί της Οικονομικής αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας. Οι διαφυγόντες δασμοί από την ποσότητα – μαμούθ φτάνουν τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί μέρες τη συγκεκριμένη αποθήκη απ’ όπου εκτιμάται ότι ξεκινούν οι μεγαλύτερες ποσότητες των λαθραίων που διακινούνται στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Διαπίστωσαν ότι είχαν εγκαταστήσει τέτοια συστήματα για να περιορίσουν τους κινδύνους εντοπισμού τους. Μάλιστα μέσα στην αποθήκη, αλλά και στα φορτηγά που χρησιμοποιούσαν είχαν εγκαταστήσει μηχανισμούς απενεργοποίησηςGPS. Επίσης όλη η αποθήκη επιτηρούταν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Στην έφοδο που έγινε χθες Τρίτη 21 του μήνα  συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ένας Έλληνες που είχε τον ρόλο του οδηγού, δύο ομογενείς και ένας Γεωργιανός. Εκτιμάται πως τα τσιγάρα προέρχονταν από εργοστάσια που παρασκευάζουν παράνομα τσιγάρα, πλαστογραφώντας ετικέτες γνωστών εταιριών. Η έρευνα στρέφεται πλέον στους αποστολείς των τσιγάρων, που πιστεύεται ότι έρχονταν παράνομα μέσω φορτίων από το λιμάνι.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ