, Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μάρδας: "Δεν κινδυνεύουν οι θυρίδες…"

Mardas copy
του Βαγγέλη Στολάκη
Δεν αποκλείει ούτε διαψεύδει το ενδεχόμενο του κουρέματος των καταθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό απάντησε ότι:
“Δεν ξέρω κάτι τέτοιο και τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ. Υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα. Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα”.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο ίδιος μιλώντας στο karfitsa.gr σημείωσε: “Στις θυριδές δεν κινδυνεύουν τα περιεχόμενο. Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς εμείς δεν έχουμε ζητήσει τίποτα έως τώρα”.
Σε ερώτηση εάν τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει και κάνουν λόγο για “κούρεμα” καταθέσεων 30% από το ποσό των 8.000 ευρώ και άνω δηλώνει: “Αυτά τα διάβασα κι εγώ. Αλλά πως έβγαλε κούρεμα 30% και όχι 25%;”. 
Ο κ. Μάρδας θεωρεί επίσης πως αυτή τη βδομάδα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. “Θα είναι συμφωνία σε πολιτική βάση μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Θα υπάρξει άκρη” καταλήγει. 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.