, Σάββατο
27 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πρόσφατη τοποθέτηση του Νίκου Ρωμανού

1

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του, ο 21χρονος δηλώνει πως «τα πανεπιστήμια είναι χώροι περιστολής του ανθρώπινου πνεύματος και δημιουργίας ανθρώπων πειθήνιων».

Η παρέμβαση, όπως φέρεται να προκύπτει από την ανάρτηση της ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου «Ιndymedia», αφορά την προώθηση νομοθετημάτων που όπως εκτιμά θα καταργήσουν τις εκπαιδευτικές άδειες.

Ακούγεται να λέει:

«Τώρα όσον αφορά την εκπαιδευτική άδεια που διεκδικώ είναι και αυτή κάτι το οποίο έχει κατακτηθεί μέσα από πολλούς αγώνες μέσα στις φυλακές είναι πράγματα που θεωρούνται δεδομένα αλλά σε λίγο καιρό όπως φαίνεται θα καταργηθούν μέσα από αυτό το νομοσχέδιο …. Και προφανώς η διεκδίκηση που κάνω δεν αφορά την στέρησή μου στο δικαίωμα της εκπαίδευσης, ούτως ή άλλως θεωρώ ότι τα πανεπιστήμια είναι χώροι περιστολής του ανθρώπινου πνεύματος και δημιουργίας ανθρώπων πειθήνιων.

Όμως, όπως είπα και πιο πριν, καλούμαστε συνεχώς να επιλέγουμε τους αγώνες μας προσπαθώντας να βάλουμε κάποια αναχώματα στην καταστολή που δεχόμαστε. Και εγώ από την μεριά μου κοιτώντας από την μία έναν αυξανόμενο περιορισμό τόσο σε εμάς, κυρίως σε εμάς για την ακρίβεια, και από την άλλη μια δυνατότητα που μου παράγεται βάσει των δικών τους νόμων επέλεξα την απεργία πείνας, όχι κάνοντας μία επίκληση στην αστική νομιμότητα αλλά θέτοντας έναν εκβιασμό και προκαλώντας το δήθεν ανθρωπιστικό χαρακτήρα του συστήματος. Πάνω κάτω αυτά είχα να πω, τώρα δεν ξέρω άμα θέλετε να με ρωτήσετε και εσείς κάτι». Δήλωση Ρωμανού

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.