, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα" (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

eidomeni_oura
Των Άρη Κουτσιούκη-Έλενας Καραβασίλη
Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Ειδομένη είναι εκατοντάδες μετανάστες από το Ιράν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, την Τυνησία και άλλες χώρες που έφτασαν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αλλά δεν τους επιτρέπεται να περάσουν τη γραμμή των συνόρων, μετά την απόφαση των Σκοπίων να διέρχονται από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί.
eidomeni_rages_koimountai
Παρά την ταλαιπωρία τους, δεν χάνουν το χαμόγελό τους και ζητούν να μεταφέρουμε στον κόσμο αυτό που βιώνουν. Θέλουμε ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο karfitsa.gr: “Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα. Θέλω να πάω στη Γερμανία να συνεχίσω τις σπουδές μου. Στο Ιράν είναι δύσκολο να σπουδάσεις και λόγω των δυσκολιών αποφάσισα να μεταναστεύσω.
eidomeni_plakat
Ένας άλλος μετανάστης από το Πακιστάν, μας είπε πως ήρθε στην Ειδομένη χθες. “Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν γυρίζουμε πίσω, γιατί στόχος μας είναι να φτάσουμε στη Γερμανία”, ενώ ένας άλλος συμπατριώτης του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λέγοντας: “Είμαι από το Πακιστάν και ήρθα εδώ σήμερα. Τα σύνορα είναι κλειστά, κάνει κρύο, όλοι είμαστε άρρωστοι, είναι πρόβλημα για μας και θέλουμε να πάμε στη Γερμανία”.
Δείτε το βίντεο:

#Tags: Σκόπια

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.