, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τσακαλώτος: Εφικτή η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους 6+6 της Αχτσιόγλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε για τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία και οδήγησαν τον ίδιο και τα στελέχη της «Ομπρέλας» εκτός Κουμουνδούρου.

«Όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι φύγαμε, πρέπει να πούμε τι θέλουμε για αυτήν την χώρα, ποια είναι η ατζέντα, ποια είναι τα ζητήματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι για την χώρα στα συντρίμμια του παλιού εμφυλίου. Ότι ειπώθηκε ειπώθηκε, όσοι φύγαμε φύγαμε, τώρα πρέπει να παράγουμε πολιτική» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Για το κατά πόσον μπορεί να έχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε ότι «θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρχε μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές».

Για το πως θα καταστεί εφικτό να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα με τους βουλευτές που θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί από 10 έως 12 βουλευτές. «Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 (ενν. βουλευτές) καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

«Ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παράγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας» πρόσθεσε.

Ακόμη, είπε πως «θα δούμε μέχρι τις ευρωεκλογές αν είναι forum διαλόγου, εάν θα είναι κάτι περισσότερο από forum και κάτι λιγότερο από κόμμα. Μου κάνει εντύπωση πόσες χιλιάδες Αριστεροί αγωνιούν. Πρέπει να “πιάσουμε” τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν ψηφίζουν, που δεν ασχολούνται με την πολιτική».

«Θα δούμε αν θα μπορέσουμε να ομονοήσουμε: είναι άνθρωποι που φεύγουν, είναι άνθρωποι που μας παρακολουθούν και που δεν ήταν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενδιαφέρονται. Πρέπει να δείξουμε ότι ενωμένοι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας», κατέληξε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.