, Κυριακή
28 Απριλίου 2024

search icon search icon

Γκρέμισαν οι κάτοικοι το φράκτη του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου!

ΣΙΝΔΟΣ
του Σταμάτη Βαλασιάδη
Κατάληψη του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στο οποίο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από κατοίκους της περιοχής των Διαβατών. Το στρατόπεδο βρίσκεται στα όρια του δήμου Δέλτα και γειτνιάζει με το δήμο Ωραιοκάστρου.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, μιλώντας στο Karfitsa.gr, έκανε λόγο για μια «ειρηνική διαδήλωση» και κατάληψη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρώτο αίτημα των διαδηλωτών ήταν να φύγουν από το χώρο τα ιδιωτικά συνεργεία που έχουν αναλάβει την καθαριότητα, αίτημα που τελικά ικανοποιήθηκε.
Δημιουργήθηκε ένταση, η οποία αυτήν τη στιγμή εκτονώνεται. Κάποιοι από τους διαμαρτυρομένους προχώρησαν σε μία «κατά τη γνώμη μου έκνομη ενέργεια», όπως μας δήλωσε ο κ. Γαβότσης, και γκρέμισαν ένα κομμάτι της περίφραξης του στρατοπέδου. Ο δήμαρχος του Ωραιοκάστρου εξήρε την πολύ καλή στάση που τήρησαν οι δυνάμεις της αστυνομίας, των ΜΑΤ και του στρατού που βρίσκονται στο σημείο.
«Απόλυτα δίκαιο» χαρακτήρισε το αίτημα των κατοίκων, επανέλαβε το «όχι» της δημοτικής αρχής σε «βεβιασμένες και άστοχες κινήσεις της κυβέρνησης», έκανε λόγο για «απαράδεκτες ενέργειες ερήμην την τοπικής κοινωνίας» και ζήτησε για άλλη μια φορά οι όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται σε συνεννόηση με την ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας.
«Φτάνει πια η υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης» μάς είπε ο δήμαρχος, και είπε πως δε θα γίνει αποδεκτή η κατασκευή μίας δομής σε μία περιοχή που ήδη πλήττεται από την ανεργία και από πολλές ρυπογόνες δομές που εδρεύουν εκεί (ΧΥΤΑ, βιολογικός καθαρισμός, ρυπογόνες βιομηχανίες, πιθανώς και το αποτεφρωτήριο).
Αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ελέγχου της Προσφυγικής Ροής, που θα συνεδριάσει στην ΚΕΔΕ υπό τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γ. Μουζάλα, μετά από αίτημα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.