, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο «παρά πέντε» απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

velgiki-astinomia-660x300
Δεκάδες προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε 16 δήμους στο Βέλγιο στο πλαίσιο ερευνών για τρομοκρατία και 12 πρόσωπα συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.
“Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης απαιτούσαν την άμεση επέμβαση”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία,  χωρίς να παρέχει διευκρινίσεις για τις πληροφορίες που την οδήγησαν στην επιχείρηση αυτή.
“Σαράντα πρόσωπα προσήχθησαν και 12 από αυτά στερήθηκαν την ελευθερία τους. Ο ανακριτής θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες για την ενδεχόμενη κράτηση ή την απελευθέρωσή τους”, αναφέρει η εισαγγελία.  Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 152 γκαράζ αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν “όπλα ή εκρηκτικά”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
“Όσον αφορά τα αντικείμενα που έφεραν και την ταυτότητα των συλληφθέντων, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή την ώρα”, προσθέτει η εισαγγελία, εξηγώντας πως “η προανάκριση συνεχίζεται”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.