, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σχέδιο για τη χώρα με Αλήθεια και αξιοπιστία

VOULTEPSI
της Σοφίας Βούλτεψη*
Το βήμα της ΔΕΘ έχει αμέτρητες φορές χρησιμοποιηθεί για… διασπορά ψευδών υποσχέσεων. Από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου, ως το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το «παράλληλο πρόγραμμα» και τις φετινές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα, τα ψέματα της Θεσσαλονίκης οδήγησαν σε καταστροφές.
Με το «λεφτά υπάρχουν» η χώρα μπήκε στα μνημόνια και με το «τέρμα η λιτότητα» του κ. Τσίπρα (δηλαδή… λεφτά υπάρχουν), καταλήξαμε στο τρίτο πιο σκληρό μνημόνιο και σε ένα τέταρτο, συμπληρωματικό, με το οποίο παραδόθηκε ολόκληρη η χώρα με τον δημόσιο πλούτο της, καθώς και τα δάνεια των Ελλήνων – όχι μόνο τα μη εξυπηρετούμενα, αλλά και τα εξυπηρετούμενα. Ειδικά φέτος, στον… γάμο της Κανά να έβγαζε λόγο ο κ. Τσίπρας (και όχι στην αγαπημένη του ΔΕΘ), τέτοιο πολλαπλασιασμό – προκειμένου να μοιράσει τα 246 εκ. από τις τηλεοπτικές «άδειες» – δεν θα μπορούσε να κάνει.
Μιλούσε, βέβαια, για χρήματα που θα εισπράξει – αν εισπράξει – σε βάθος τριετίας!
Φέτος, δεν θα λάβει πάνω από 80 εκ. ευρώ. Μιλούσε ο κ. Τσίπρας για έσοδα που έχουν περιληφθεί στο μνημόνιο – και το είπε και μόνος του, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη δέσμευση υπήρχε στο πρώτο μνημόνιο. Ούτε εδώ, βέβαια, λέει την αλήθεια, διότι πρόκειται για το δικό του, τρίτο μνημόνιο!
Η Νέα Δημοκρατία σεβάστηκε πάντα και τη Θεσσαλονίκη και το σημαντικό οικονομικό γεγονός της ΔΕΘ. Ουδέποτε και ουδεμία ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε το βήμα της ΔΕΘ για να κοροϊδέψει τον λαό. Και φυσικά δεν θα το πράξει φέτος, που ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε εφαρμογή τη «Συμφωνία Αλήθειας» με τον λαό.
Μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, για την οποία ο λαός διψά, απηυδισμένος από τα ψέματα, την κοροϊδία και την εξαπάτηση. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης δεν στηρίζεται μόνο στην αλήθεια, αλλά και σε έναν σοβαρό σχεδιασμό για τη διακυβέρνηση της χώρας και την αντιμετώπιση των αναγκών του λαού μας. Το Σχέδιο για τη χώρα θα καλύπτει αρχές και δράσεις που σκοπό έχουν να φέρουν επενδύσεις και έσοδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας. Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει η χώρα να αποκτήσει ξανά την αξιοπιστία της.
Να πείσουμε τους επενδυτές ότι αξίζει να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Να πείσουμε ότι μπαίνει τέλος στην αβεβαιότητα, στις ιδεοληψίες, στα capital controls που κατέστρεψαν τις εξαγωγές μας και «έπνιξαν» κάθε οικονομική δραστηριότητα. Η χώρα χρειάζεται αυτό το Σχέδιο και την εφαρμογή του όσο και το οξυγόνο…
*Η κ. Βούλτεψη είναι βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.