, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπουτάρης: Ανάρμοστη η συμπεριφορά του Τζιτζικώστα-Αποτυχημένοι πολιτευτές τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΘ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, σήμερα το απόγευμα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και  του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ.
«Ανάρμοστη η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη», είπε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος σε δήλωση που έκανε ο κ. Τζιτζικώστας, κατά την σύσκεψη τοπικών φορέων με τον Πρωθυπουργό  στην οποία είχε πει πως η Α’ προβλήτα πρέπει να αποδοθεί στο λαό της πόλης, την ευθύνη διαχείρισης και συντήρησής όμως να την έχει ο ιδιώτης και όχι ο δήμος Θεσσαλονίκης.
«Είναι και αδιάβαστος. Η α’ προβλήτα έχει εξαιρεθεί πλήρως από την παραχώρηση και δια στόματος Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι θα πάει στη διαχείριση του δήμου» υπογράμμισε ο δήμαρχος και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι : «Ο κ. Τζιτζικώστας υπονοεί ότι ο λαός θα συζητάει με τον παραχωρησιούχο αν μπορεί να μπει ή να βγει από το λιμάνι;».
Επιπλέον, για την Α Προβλήτα ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε: «Υπάρχουν κομμάτια του λιμανιού που έχουν εξαιρεθεί από την ιδιωτικοποίηση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα κατανεμηθούν. Το λέω και προς την αντιπολίτευση. Είναι καλύτερα να διαβάζετε και να ενημερώνεστε για τις διαδικασίες και μετά να λέτε αυτές τις σαχλαμάρες».
«Αποτυχημένοι πολιτευτές τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΘ»
Επιπλέον, την αντίθεση του Διοικητικού Συμβουλιού του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης να παραχωρηθεί η Α’ Προβλήτα στον Δήμο, σχολίασε ο δήμαρχος. «Τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΘ, παρότι  είναι διορισμένα και δεν έχουν λόγο να συζητάνε για τον ρόλο του Προβλήτα, εκφράζουν άποψη. Προφανώς ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα κρατήσει αυτό το ΔΣ που αποτελείται από αποτυχημένους πολιτευτές και δικηγόρους που δεν ξέρουν πώς να μανουβράρουν ένα καράβι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.