, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη

φωτο: Jose Lucena/ Futura Press/ Estadão Conteúdo

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία, το πτώμα του οποίου βρέθηκε απανθρακωμένο σε αυτοκίνητο κάτω από μία γέφυρα αυτοκινητόδρομου Νόβα Ιγουάτσου. Σύμφωνα με πληροφορίες των βραζιλιάκων Μέσων ταυτοποιήθηκε τελικά πως το πτώμα ανήκει στον Έλληνα πρέσβη.
Τελικώς οι πληροφορίες που ήθελαν η δολοφονία να είναι ένα έγκλημα πάθους φαίνεται να επιβεβαιώνονται, καθώς σύμφωνα με το βραζιλιάνικο Μέσο Globo, η σύζυγος του 59χρονου διπλωμάτη συνελήφθη και ήδη κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οι δικαστικές αρχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν ζητήσει τη σύλληψη τριών ακόμα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho, που φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη γυναίκα του Έλληνα πρέσβη, τη Βραζιλιάνα, Φρανσουά Αμοιρίδη.

Εντάλματα σύλληψης έχουν ήδη εκδοθεί για άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά αναφορές στα Μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας αναφέρουν πως πιθανότατα πρόκειται για ανθρώπους που βοήθησαν στη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη.
Ο 59χρονος Κυριάκος Αμοιρίδης εξαφανίστηκε από το σπίτι του στις 26 Δεκεμβρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του για διακοπές. Το πτώμα του Έλληνα διπλωμάτη βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από γέφυρα αυτοκινητόδρομου.

Τα Μέσα ενημέρωσης στη Βραζιλία αναφέρουν ότι  ο Έλληνας πρέσβης δολοφονήθηκε σε σπίτι συγγενών όπου διέμενε και όχι στο σημείο όπου βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι βρέθηκε κηλίδα αίματος σε έπιπλα του σπιτιού, αλλά και στον καναπέ και ότι όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.
Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν το πτώμα του Έλληνα πρέσβη μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε. Εκεί οι δράστες προσπάθησαν μάλιστα να κάψουν το πτώμα, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές έχουν υποβάλλει επίσημο αίτημα στην Interpol, αλλά και στην αστυνομία της Βραζιλίας, με σκοπό Έλληνες αξιωματούχοι να μεταβούν στη Βραζιλία και να παρακολουθήσουν από κοντά τις έρευνες που γίνονται εκεί.

Εάν γίνει δεκτό το αίτημα, τότε κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών θα αναχωρήσουν αμέσως για τη Βραζιλία. Το ταξίδι αυτό θα γίνει και μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής που θα υποβάλουν οι ελληνικές αρχές.

πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.