, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Φράκαρε» το κέντρο, από λεωφορείο που κόλλησε σε διπλοπαρκαρισμένα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

της Φιλίας Νομικού
Οι εικόνες που επαναλαμβάνονται καθημερινά, δε θα μπορούσαν να λείψουν και από την τελευταία ημέρα του 2016…
Όσο και αν θέλουν οι οδηγοί του ΟΑΣΘ να παραμείνουν ψύχραιμοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, όταν κινούνται σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης…
Η Ίωνος Δραγούμη, όπως και η παράλληλή της Βενιζέλου, παρά τη στενότητά τους, είναι από τις… δημοφιλέστερες οδούς για… διπλοπαρκάρισμα(!) των Θεσσαλονικέων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, καθημερινά, οι οδηγοί του ΟΑΣΘ να επιδίδονται σε… σλάλομ, για να καταφέρουν να τις διασχίσουν.
Τα λεωφορεία πολλές φορές κολλάν για πολλά λεπτά της ώρας σε κάποια σημεία (μέχρι να… δεήσει να εμφανιστεί ο οδηγός που έκλεινε το δρόμο, αφού βέβαια πρώτα ολοκληρώσει… ανενόχλητος τη δουλειά του), και για να… απεγκλωβιστούν(!) χρειάζονται συχνά τη βοήθεια περαστικών, που θα κουμαντάρουν τον οδηγό, για να περάσει σε απόσταση… χιλιοστού από τους καθρέφτες των παρκαρισμένων.
Οι στατιστικές που έχει δώσει ο ΟΑΣΘ για το πόση ώρα χρειάστηκε πολλές φορές να παραμείνουν τα οχήματά του κολλημένα σε ένα σημείο ξεπερνούν κάθε φαντασία – ακόμα και πάνω από μία ώρα(!) για τα οχήματα που κινούνται στα στενά του κέντρου και της Άνω Πόλης.
Η Ίωνος Δραγούμη αποτελεί συνήθως… στόχο της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία όμως δε… λειτουργεί τα απογεύματα του Σαββάτου, τις Κυριακές και τις αργίες (εκκρεμεί νομοθετική ρύθμιση για την αμοιβή υπερωριακής, νυχτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας των υπαλλήλων της).
Δείτε στη φωτογραφία την προσπάθεια των περαστικών να… απεγκλωβίσουν πριν από λίγο τον οδηγό του ΟΑΣΘ, που το λεωφορείο του κόλλησε στην Ίωνος Δραγούμη, δημιουργώντας κυκλοφοριακή ασφυξία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που έτσι κι αλλιώς… υποφέρει, καθώς η αγορά κλείνει και όλοι επιχειρούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για την αλλαγή του χρόνου.
%ce%bb%ce%b5%cf%89%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%8a%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%94
Δείτε και το βίντεο, με τον… απεγκλωβισμό του οχήματος:

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.