, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Παπαδημητρίου: Στους πολίτες θα αποδοθεί η Α΄ Προβλήτα του λιμανιού!

ΦΩΤΟ Σάββας Αυγητίδης – http://e-photopress.blogspot.gr
Στους πολίτες της Θεσσαλονίκης θα αποδοθεί η Α΄ Προβλήτα του λιμανιού, χωρίς όμως να έχει ακόμη αποφασιστεί το καθεστώς που θα διέπει την απόδοση, ενώ στον δήμο (σ.σ. που επί μακρόν διεκδικεί την Α΄ προβλήτα) θα παραχωρηθούν χώροι «και πιθανώς να γίνει φορέας συνδιαχείρισης».
Τα παραπάνω επισήμανε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, με την ευκαιρία του νέου έτους.
«Σε σχέση με την Α προβλήτα διασφαλίζουμε ότι θα αποδοθεί στους πολίτες για πολιτιστικές και κοινωνικές χρήσεις και θα παραμείνουν τα τρία μουσεία (Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Σύγχρονης Τέχνης)» σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι στο τέλος Ιανουαρίου θα αναρτηθεί η σύμβαση παραχώρησης, ώστε να ακολουθήσει η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των επενδυτών.
Επίσης, όσον αφορά το μετρό το οποίο ολοκληρώνεται το 2019, ο κ.Παπαδημητρίου υπενθύμισε ότι τον Φεβρουάριο παραδίδεται η πρώτη σήραγγα. Πρόσθεσε ότι μόνο το 2016 πληρώθηκαν για το έργο 160 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα μισά σχεδόν απ’ όσα δόθηκαν τη δεκαετία 2006-2015 (360 εκατ. ευρώ).
Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι η ευνοϊκή τουριστική συγκυρία εξωθεί ένα ισχυρό τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια, την Αν. Ευρώπη και τη Ρωσία προς την Ελλάδα, κάτι που οφείλει να αξιοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μόνιμη βάση εφόσον προηγουμένως κατορθώσει και αναβαθμίσει τις υποδομές της. Συγκεκριμένα, χρειάζεται να εκσυγχρονίσει το ξενοδοχειακό της δυναμικό, καθώς διαθέτει πανελλαδικά τα περισσότερα ξενοδοχεία ενός αστέρα, αλλά και να αναπτύξει ένα εύρος διαφοροποιημένων τουριστικών προϊόντων με ειδικές μορφές τουρισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.