, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Οι περιοχές που θα εκκενωθούν την Κυριακή λόγω βόμβας

Σύσκεψη ενόψει της επιχείρησης για την εξουδετέρωση  της βόμβας  που βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη σε βενζινάδικο σε  περιοχή του Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν: η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και πυροτεχνουργοί, ο Στρατός, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ και ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.
H αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου δήλωσε ότι οι άνθρωποι που θα χρειαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στου τρεις δήμους είναι περίπου 60.000. «Μέχρι τις 10 το πρωί της Κυριακής ο κόσμος θα πρέπει να έχει φύγει από τα σπίτια του, ώστε να μπει η ομάδα των πυροτεχνουργών για να τελειώσουν το συντομότερο»,  τόνισε η ίδια. Για την μεταφορά των κατοίκων εξήγησε ότι : «είναι εδώ και ο ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ και τα «Ελληνικά Πετρέλαια», για να διαθέσουν τα 10 τους λεωφορεία αφού δεν δουλεύουν την Κυριακή. Υπάρχουν, παράλληλα, από τις κοινωνικές δομές των δήμων η γνώση για ανήμπορους ανθρώπους, έτσι ώστε να μετακινηθούν με ασφάλεια».
«Χημικές τουαλέτες και κρύα σάντουιτς για τους πολίτες»
«Εμείς δεν έχουμε πυκνή δόμηση και κόσμο για να μετακινηθεί. Πλην μόνο των οικισμών της Αγίας Σοφίας, όπου θα δούμε αν είναι μέσα στα 2 χιλιόμετρα της έκτασης που ζητάμε για να μετακινηθούν. Θα τους ζητήσουμε, παρόλα αυτά εκείνη τη μέρα να βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους, όπως και των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή που περιλαμβάνει το δήμο Δέλτα. Από σήμερα και από τη στιγμή που θα τελειώσει η σύσκεψη, θα πάμε πόρτα-πόρτα σε όλες τις επιχειρήσεις και τα σπίτια του δήμου και θα τους ειδοποιήσουμε», δήλωσε από την πλευρά του  ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.
Και συνέχισε: «Εμείς θα υποδείξουμε χώρους και το έχουμε κάνει, από τη Σίνδο και πέρα που τελειώνει ο δήμος μας. Δηλαδή σε Σίνδο, Χαλάστρα, Ανατολικό, Κύμινα, Μάλγαρα και Βραχιά, όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που μπορεί ο κόσμος να επισκεφτεί» συμπληρώνοντας : «ανοιχτά γήπεδα, γυμναστήρια και δημοτικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, έτσι ώστε να φιλοξενηθούν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι. Εμείς έχουμε ήδη ετοιμάσει και τις χημικές τουαλέτες σε ανοιχτούς χώρους και όλα τα άλλα που θα χρειαστούν, όπως κρύα σάντουιτς ή χυμούς που θα πρέπει να διαθέσουμε στον κόσμο».
«Όλο το Ελευθέριο Κορδελιό και ο μισός δήμος Ευόσμου θα εκκενωθούν»
«Η εκκένωση αυτή γίνεται για την ασφάλεια των πολιτών και πάντοτε προληπτικά. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η απομάκρυνση του κόσμου δεν θα διαρκέσει πάνω από δυο με τέσσερις ώρες. Ο δήμος ο δικός μας έχει βρει χώρους να φιλοξενήσει αυτούς που δεν μπορούν να βρουν κατάλυμα για αυτές τις ώρες. Ο δήμος θα διαθέσει τα δικά του λεωφορεία. Οι περιοχές που θα εκκενωθούν είναι όλο το Ελευθέριο Κορδελιό όπως και επίσης ο μισός δήμος Ευόσμου», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.
«Αυτές είναι οι περιοχές που επηρεάζονται»
Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου πρόσθεσε με τη σειρά του ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι :  : «ΚΤΕΛ, Λαχαναγορά, Κρεαταγορά, το σύνολο του οικισμού του Δενδρομοτάμου, η περιοχή Καζαντζάκη μέχρι το Lidl κατά μήκος της Μοναστηρίου και μεταξύ των γραμμών του ΟΣΕ και η δημοτική κοινότητα Μενεμένης, το τμήμα που είναι πάνω και που συνορεύει με το δήμο Ευόσμου, κομμάτι της δημοτικής κοινότητας Μενεμένης από την οδό Δελφών. Δηλαδή Δελφών από τις γραμμές με κατεύθυνση προς το δημαρχείο της Μενεμένης και από τα αριστερά ό,τι υπάρχει προς την Δενδροποτάμου.Μιλάμε για έναν πληθυσμό περίπου 10.000 κάτοικοι, έχουμε πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και σήμερα μετά τη σύσκεψη θα τα επισημοποιήσουμε. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός, για να μπορέσει ο στρατός να κάνει τη δουλειά του», ξεκαθάρισε  ο κ. Κυρίζογλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.