276 λέξεις για τη Μακεδονία μας! - Karfitsa.gr
Slider Άρθρα

276 λέξεις για τη Μακεδονία μας!

Θα προσπαθήσω σε 276 λέξεις και σε λίγες γραμμές να χωρέσω ένα μεγάλο παράπονο για όσα συνέβησαν με το θέμα της Μακεδονίας μας.

Του ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗ*

Εδώ και μερικές ημέρες η Μακεδονία δεν υπάρχει όπως την ξέραμε. Με μια λάθος  απόφαση 153 βουλευτές της ελληνικής Βουλής αποφάσισαν να εκχωρήσουν σε μια χώρα που μέχρι σήμερα ήταν αβάπτιστη και διέθετε μόνο προσωρινό όνομα την αποκλειστικότητα του ονόματος Μακεδονία. Έτσι σύντομα στη λίστα των κρατών του ΟΗΕ θα περιλαμβάνεται μια χώρα που θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία, την ίδια στιγμή που ο τόπος που ζούμε αναφέρεται στην ίδια συμφωνία ως περιοχή στο Βόρειο τμήμα της Ελλάδας!

Οι πρώτες δηλώσεις της απέναντι πλευράς για κοινή νίκη των Ελλήνων και των «Μακεδόνων», βάζει ξεκάθαρα το περίγραμμα της νέας σχέσης και τα όσα είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν. Με την επικύρωση της συμφωνίας η βάση του αλυτρωτισμού των γειτόνων διευρύνεται. Δε θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φανούν οι συνέπειες. Η διεθνής κοινότητα έλαβε μήνυμα δικαίωσης της απέναντι πλευράς με όνομα που τους αναγνωρίζει ως Μακεδονία, ενώ την ίδια ώρα η Μακεδονία μας θα αποτελεί αυτοχαρακτηρισμό και θα καταστεί όρος εσωτερικής χρήσης. Και εφόσον αυτό συμβεί κάθε ιστορικό γεγονός θα έχει νέο σημείο αναφοράς την καινούργια Μακεδονία που δημιούργησε η νέα συμφωνία.

Συγχωρέστε με, αλλά ως Μακεδόνας νοιώθω ντροπή που έπρεπε να ζήσω αυτή την ταπείνωση. Να βλέπω να χάνεται η ιστορία μας και την Ελλάδα να μικραίνει. Και νιώθω πως καμιά συμφωνία που υπογράφηκε από δύο υπουργούς και ψηφίστηκε από 153 βουλευτές δε θα καταφέρει να ενώσει τους δύο λαούς.

Κάποιος είπε πως η ιστορία δε λέει αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Πολύ φοβάμαι πως το πρόβλημα για το θέμα της Μακεδονίας μόλις ξεκίνησε.

* Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είναι δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ