, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Οι βαθμολογητές της ΝΕΡΙΤ, η ανταποκρίτρια που έκανε διακοπές και το en face του Τσίπρα

stountio-psifiaki-tileorasi-ert-dimosia-mme copy

Γράφει η Μαρία Βλάχου 

Μετά τις παραιτήσεις των Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφου Μορώνη και την πιο πρόσφατη, αυτήν του μέλους του Εποπτικού συμβουλίου, Χρήστου Χωμενίδη η ζωή συνεχίζεται στο Ραδιομέγαρο της ΝΕΡΙΤ στην Αγία Παρασκευή με πρόεδρο τον Πέτρο Μάη…

Οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι Νικόλαος Βολωνάκης και Στράτος Σιμιτζής είναι τελικά τα μέλη της επιτροπής που θα βαθμολογήσουν τους δημοσιογράφους- για τη σύνταξη, παραγωγή ειδήσεων, εκπομπών και αθλητικών ειδήσεων- που πέρασαν στη β’ φάση του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ για τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βολωνάκης διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος της Ερτ3 και παρουσιαστής εκπομπών στο τρίτο δημόσιο κανάλι. Ο κ. Σιμιτζής διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντής του “Ελληνικού Βορρά” και εκδότης της απογευματινής εφημερίδας “Εσπερινή ώρα”.

Οι ίδιοι θα βαθμολογήσουν και τους υποψήφιους για τις θέσεις του πολιτικού και ελεύθερου ρεπορτάζ, όταν ανακοινωθούν τα ονόματα τους.

Οι δυο τους έχουν πιάσει ήδη δουλειά στην Αγγελάκη και εξετάζουν τους φακέλους των υποψηφίων.

Τη Δευτέρα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να σταλούν οι φάκελοι με τη βαθμολογία των υποψηφίων στην Αθήνα για να προστεθούν στα μόρια της πρώτης φάσης και εν συνεχεία να ανακοινωθούν τα ονόματα αυτών που περνούν στη γ’ φάση της συνέντευξης.

Για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες- σκηνοθέτες, βοηθοί σκηνοθετών, διευθυντές παραγωγής, εικονολήπτες- ορίστηκαν ο σκηνοθέτης  Γιώργος Ψαρέλης- εκ μέρους της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών- και ο αρχιτέκτονας, σκηνοθέτης και συγγραφέας Κώστας Αρώνης.

Οι αξιολογητές στους οποίους έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες και πρότυπα έντυπα αξιολόγησης, βαθμολογούν την εμπειρία, τη σχέση με το αντικείμενο της ειδικότητας, την επιστημονική συγκρότηση και την εν γένει παρουσία στα ΜΜΕ και τις διακρίσεις που πιθανόν έχει κάθε υποψήφιος.

Όταν οριστεί το νέο Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ αρχές Οκτώβρη, τότε θα γίνει εκ νέου συζήτηση για το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης…

Ποιος δημοσιογράφος-παρουσιαστής έχει στο προφίλ του στο facebook φωτογραφία του με τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη;

Ανταποκρίτρια εξωτερικού της ΝΕΡΙΤ όταν της ζητήθηκε να βγει τηλεφωνικά για να δώσει ανταπόκριση είπε ότι δεν μπορεί γιατί είναι σε… διακοπές.

Ανακατατάξεις στα γραφεία τύπου των δήμων…

Άλλος ένας πολιτικός απέκτησε τη δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο. Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Κυριακή, ημέρα του Σταυρού και της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο πρώην “γαλάζιος” βουλευτής και υπουργός, με μουσικές επιλογές Σωτηρίας Μπέλου και Μάνου Χατζηδάκι, σχολίασε τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έκανε κάποια σαρδάμ και μας προέτρεψε να τον ακούμε και στο τρία… νταμπλεγιού…

Και μπορεί να έγινε ο κακός χαμός ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη μη μετάδοση της ομιλίας του Τσίπρα στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη, όμως και pool δόθηκε στα ιδιωτικά κανάλια και την επομένη στη συνέντευξη τύπου εικονολήπτες και τεχνικοί της ΝΕΡΙΤ πρόσεχαν σαν τα μάτια τους τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για του λόγου το αληθές, την ώρα της συνέντευξης τεχνικός δέχτηκε παρατήρηση από συνάδελφό του να μην δείχνει τον πρόεδρο από τα πλάγια. Ο πρόεδρος έπρεπε να φαίνεται μόνο en face…

Την ετοιμότητα για τον πρόεδρο Αλέξη είδε και άκουσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και τεχνικός της ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και χαμογέλασε…

Τον υπουργό και δημοσιογράφο, Αργύρη Ντινόπουλο είχε καλεσμένο στην εκπομπή του στο Kontra ο Αιμίλιος Λιάτσος.

Ο παρουσιαστής ο οποίος ήταν και ο τελευταίος γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ είπε στον υπουργό ότι ο ίδιος δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τη ΝΕΡΙΤ. Ακόμη ρώτησε τον υπουργό τι θα έκανε ο ίδιος για το θέμα που προέκυψε με τον Τσίπρα και συμπλήρωσε ότι θα ήταν καλό η συνέντευξη να έπαιζε μαγνητοσκοπημένη.

Πέρυσι ο Νίκος Χατζηνικολάου έβγαινε στο δελτίο ειδήσεων του Star σε απευθείας σύνδεση από τα γραφεία της εφημερίδας του, φέτος, σε ρόλο σχολιαστή πάντα, είναι στο στούντιο δίπλα στη Μάρα Ζαχαρέα.

Οι «αταίριαστοι» Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας, πολιτικοί συντάκτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, θα είναι οι παρουσιαστές της νέας καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ από την ερχόμενη Δευτέρα. Όχι, δεν θα εγκαταλείψουν το ρεπορτάζ…

Στην τηλεόραση επιστρέφει ξανά ο Νίκος Μαστοράκης και το θρυλικό ΑΡΓΑ. Αυτή τη φορά από τη συχνότητα του Action 24 ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος θα είναι πίσω από την κάμερα, διατηρώντας την παραγωγή και τη σκηνοθεσία, ενώ το όνομα του νέου παρουσιαστή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό…

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη εργασιακών εκπροσώπων σε ΜΜΕ της πόλης- ΔΕΠΘΕ, Μέτροσπορτ, TV Μακεδονία και Σπορ του Βορρά- και της περιφέρειας που δεν κατάφεραν να εκλέξουν με την πρώτη.

Την ίδια μέρα θα ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη και η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ…

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.