, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το βάθρο του τροχονόμου μπροστά στο Λευκό Πύργο! (ΦΩΤΟ)

troxonomos
Του Άρη Κουτσιούκη 
Το βάθρο του τροχονόμου μπήκε για ακόμη μία χρονιά μπροστά στο Λευκό Πύργο, με τους οδηγούς να «χαιρετάνε» κορνάροντας και να ανταλλάσσουν ευχές με τον άνδρα της τροχαίας και τους πεζούς να… βγάζουν φωτογραφίες. Το συγκεκριμένο έθιμο πραγματοποιείται παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη από τη Διεύθυνση Τροχαίας, σε μια προσπάθεια να τιμηθεί το έργο των τροχονόμων.
Με αυτή τη συμβολική εκδήλωση, η Διεύθυνση Τροχαίας, επιβραβεύει τους ρυθμιστές τροχονόμους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μέσα σε δύσκολες και αντίξοες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, συμβάλλουν αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλισθούν ικανοποιητικές συνθήκες κυκλοφορίας.
Για τις ανάγκες της εκδήλωσης τοποθετήθηκε βάθρο στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Λ. Νίκης, που θύμισε παλαιότερες εποχές στην πλατεία του Λευκού Πύργου.
troxonomos-vathro
 
Παρόντες ήταν o Ταξίαρχος Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, Θεόδωρος Τυριακίδης, ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο διευθυντής της τροχαίας Θεσσαλονίκης Φώτης Δομζαρίδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντή Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωϋσίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Ήρθαμε να τιμήσουμε τον τροχονόμο, το έθιμο και να ευχηθούμε χρόνια πολλά, το 2016 να είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά, με υγεία, να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές και να έχουμε παγκόσμια ειρήνη. Ό,τι μπορεί ο καθένας να το κάνει και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Από πλευράς Αστυνομίας θα κάνουμε το καλύτερο για να πατάξουμε όσο μπορούμε την εγκληματικότητα. Του χρόνου ίσως επαναφέρουμε το βαρέλι, αντί για το βάθρο», δήλωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Βασίλειος Μωυσίδης.
Ο  Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Φώτης Δομζαρίδης ευχήθηκε από την πλευρά του: «χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία σε όλους. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους τροχονόμους, αυτους τους ανθρώπους που με αντίξοες συνθήκες είναι κάθε μέρα στο δρόμο για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, να βοηθήσουν τους οδηγούς και τους πεζους. Καλή χρονιά, υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία».
foto3
«Θα ήθελα να ευχηθώ το νέο έτος να είναι πιο χαρούμενο, πιο ευτυχισμένο και κυρίως πιο ανθρώπινο για την ελληνικη κοινωνία που ακόμα χειμάζεται. Πιστεύω όμως οτι με τα μοναδικά στοιχεία που διαθέτει ο ελληνικός λαός που είναι η αλληλεγγύη και η έννοια του ενός για τον άλλο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά και ευελπιστούμε ότι το 2016 θα είναι καλύτερο απο το προηγούμενο έτος και να δημιουργηθούν οι δυνατότητες για ανάπτυξη και νέες δουλειές. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.
Ο αρχιφύλακας Ηλίας Μαλάμης που βρέθηκε πάνω στο βάθρο για να ρυθμίσει σήμερα την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, υπηρετώ 22 χρόνια στην Τροχαία. «Την αγαπάω αυτή την υπηρεσία και για αυτό παρέμεινα. Έχει πολλά καλά, μαλώνουμε καμιά φορά με τους οδηγούς, μας καταλαβαίνουν, τους βοηθάμε, αλλά κι αυτοί μας βοηθάνε, δεν έχουμε παράπονο. Σήμερα είχα λίγο τρακ γιατί ήταν η πρώτη μου φορά πάνω σε βάθρο, ήταν μια όμορφη εμπειρία. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους, γιατί χάνονται άδικα ζωές από απροσεξία».
kalafaths troxonomos 4
troxonomos3
foto2
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.