, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την πρόσβαση των ΕΠΑΛ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη, το ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο καθορίζονται τα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ στα οποία θα έχουν πρόσβαση από φέτος οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το ΦΕΚ 545/22-2-2017, στο οποίο περιλαμβάνεται η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα τεχνικής εκπαίδευσης Δημήτρη Μπαξεβανάκη για την «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης (ΑΣΤΕ), των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), και για ειδικό ποσοστό θέσεων 1% επί του αριθμού των θέσεων ανά Τμήμα σε τμήματα σχολών των Πανεπιστημίων».
Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος προβλέπεται κοινή ομάδα σχολών σε ΤΕΙ, πανεπιστήμια και στρατιωτικές σχολές στις οποίες έχουν πρόσβαση όλοι οι απόφοιτοι.
Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.