Αρχίζει τo 5ο Technology Forum στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ - Karfitsa.gr
Karfitsomata Ροή

Αρχίζει τo 5ο Technology Forum στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ

Με έμφαση στη συνεργασία παραγωγικών φορέων – ερευνητικών οργανισμών έρχεται το 5th Technology Forum  στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της Eβδομάδας Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Καινοτομίας, Εξωστρέφειας και Εκπαίδευσης «ThessWeek».

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής φορέας στο Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 9:00 ως τις 18:00 και  αναμένεται να συνδράμει στη συνεργασία μεταξύ των παραγωγικών φορέων (Εταιρίες Πληροφορικής & Βιομηχανίες) και των ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια & Ερευνητικοί φορείς).

Επίσης πρόκειται να  συμβάλει στην αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που αυτοί διαθέτουν, προκειμένου να επιτευχθεί  η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με διεθνείς προοπτικές.

Είκοσι είναι οι φορείς που συμπράττουν στη φετινή διοργάνωση: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο Πράξη  (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Οργανισμός Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο  Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Δίκτυο The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network (ICT-BBS), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ).

Κεντρικοί ομιλητές του φόρουμ θα είναι ο Καθηγητής  του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης, και ο Henry Hatton, Υπεύθυνος Πωλήσεων Ελλάδος  της Ebury που έχει έδρα το Λονδίνο. Ακόμη, θα πάρουν μέρος σημαντικοί ομιλητές από 8 χώρες, μεταξύ των οποίων η Διευθύντρια του CeBIT – Europe’s Business Festival for Innovation and Digitization, Μ. Lübon, και ο Υπεύθυνος Καινοτομίας, Έρευνας και Συνεργατικών Έργων της Deutsche Welle, Jochen Spangenberg, ο oποίος θα μιλήσει για τα fake news.

To 5o Technology Forum  περιλαμβάνει 9 θεματικές ενότητες, που είναι  οι ακόλουθες:

  • The Era of Fake News: Misinformation  and Disinformation on the Internet
  • Industry 4.0
  • Agritech
  • Healthcare
  • Big Data
  • Smart Cities
  • Blockchain
  • Machine learning and Data Mining Session
  • Internet of Things Session

Στο Στρογγυλό Τραπέζι ξεχωρίζουν η παρουσία της Γενικής Γραμματέως Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ματρώνας Κυπριανίδου, του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, του Προέδρου του ΕΚΕΤΑ, Αθανασίου Κωνσταντόπουλου, της Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού  Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκου Λουφάκη,  του Προέδρου του The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network, Milan Solaja, και του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, Κωστή Καγγελίδη. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συμμετοχή στα B2B δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες, ερευνητές, και ενδιαφερομένους να μοιραστούν νέες ιδέες και να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματικούς και ερευνητικούς εταίρους από άλλες χώρες. Στα  B2B συμμετέχουν 47 άτομα από  7 χώρες και  οργανώνονται από το Δίκτυο Πράξη.

Το 5ο Technology Forum απευθύνεται στα μέλη των φορέων που το διοργανώνουν αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης;

Loading ... Loading ...


 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ