ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η δρομολόγηση των διαδικασιών για την προκήρυξη, μέσω ΑΣΕΠ, 250 θέσεων εργασίας για οδηγούς του ΟΑΣΘ, αποφασίστηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη απόφαση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες του Οργανισμού, καθώς παρά την αύξηση του στόλου δεν υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός οδηγών ώστε να τεθεί σε κυκλοφορία το σύνολο των λεωφορείων.

Αναλυτικότερα, όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, τον Αύγουστο του 2017, παρέλαβε μόλις 245 λεωφορεία ικανά να τεθούν σε κυκλοφορία και σήμερα αυτός ο αριθμός έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Μετά από συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες με την αγορά ανταλλακτικών, τη συνεργασία με την ΕΛΒΟ και την προληπτική συντήρηση που ξεκίνησε να γίνεται, ο αριθμός των λεωφορείων που ανατάχθηκαν έχουν φτάσει τα 470. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της έλλειψης οδηγών τα λεωφορεία που κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυμαίνονται από 420 έως 440.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ αλλά και των στελεχών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε περίπτωση που προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις προσλήψεις, τους πρώτους μήνες του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και οι νέοι οδηγοί θα μπορούν να τεθούν στη διάθεση του Οργανισμού.

 

Σχολιάστε