Τζαζ συναυλία απόψε στη Θέρμη - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

Τζαζ συναυλία απόψε στη Θέρμη

Μια μοναδική συναυλία Τζαζ μουσικής με την μπάντα Kick&Sticks στην κεντρική πλατεία της Θέρμης παρουσιάζουν απόψε στις 19.30 το Γερμανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Γκαίτε και το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.

Τζαζ Ορχήστρα Νέων του Κρατιδίου της Έσσης | Kick&Sticks

Η Τζάζ Ορχήστρα Νέων (LJJO) του κρατιδίου της Έσσης ιδρύθηκε για να προσφέρει σε ταλαντούχους νέους μουσικούς, επαγγελματική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στον τομέα της Big Band.

Η σύνθεση αυτής της παραδοσιακής Big-Band αποτελείται από 5 τρομπέτες, 4 τρομπόνια, 5 σαξόφωνα καθώς και τέσσερις ή πέντε μουσικούς στο ρυθμικό σύνολο.

Το ανσάμπλ μελετά, πέρα από κλασσικά κομμάτια mainstream όπως πχ Duke Ellington και Count Basie, κυρίως κομμάτια που γράφτηκαν και διασκευάστηκαν ειδικά για ορχήστρες.

Ήδη από τα πρώτα στάδια εργασίας, η μπάντα παίζει σε πολύ αξιόλογο επίπεδο.

Στα 25 χρόνια ύπαρξής της, η πετυχημένη αυτή συνταγή εμπλουτίζεται συνεχώς, με αποτέλεσμα η LJJO να χαίρει μεγάλης αναγνώρισης στον κόσμο της Τζαζ.

Η συγκεκριμένη ορχήστρα συγκαταλέγεται πλέον στις καλύτερες Τζαζ ορχήστρες της Ευρώπης και αποτέλεσε για περισσότερους από 300 μουσικούς αφετηρία για επαγγελματική μουσική σταδιοδρομία.

Το νέο επίτευγμα της LJJO και του διευθυντή ορχήστρας Wolfgang Diefenbach αποτελούν οι Kicks & Sticks. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις στις παγκόσμιες περιοδείες με συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο καθώς και οι παραγωγές για τηλεόραση και ραδιόφωνο στο πλευρό γνωστών σολίστ, αποτελούν ορόσημο για την μπάντα. Εμφανίστηκαν στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία, στην Πολωνία, στη Ρωσία, στη Λιθουανία καθώς και στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στο Βιετνάμ, στη Ν. Κορέα. Ένα από τα Highlight αποτελεί η εμφάνισή τους στην Αυστραλία, στο πλαίσιο του Sydney Domain Park Jazz Festival, μπροστά σε 80.000 θεατές.

Κατά τη διάρκεια του Montsalvat Jazz Festival, στη Μελβούρνη, ο θρύλος της τζαζ μουσικής Nat Adderley, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από την εμφάνισή τους, που αυθόρμητα ανέβηκε στη σκηνή και έπαιξε μαζί τους.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ