, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία επανέρχεται και αντιδρά στις προκλήσεις, μας δίνει τη βεβαιότητα, ότι και την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα μπορούμε να την ξεπεράσουμε». Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού :
«Παρά τις διάφορες Κασσάνδρες που προέβλεπαν καθίζηση του ελληνικού ΑΕΠ για το 2020, το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με μία ελάχιστη ύφεση της τάξεως του 0,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η Ελλάδα πέτυχε μία από τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, στις χώρες της Ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είχαμε τα περιοριστικά μέτρα που αναγκαστικά έλαβε η κυβέρνηση όπως και άλλες κυβερνήσεις, τον μήνα Μάρτιο, ο στόχος του Προϋπολογισμού θα είχε υπερκαλυφθεί. Είναι μία συλλογική εθνική επιτυχία που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Ασφαλώς το επόμενο τρίμηνο δεν θα έχει την ίδια εικόνα, καθόσον εκεί η επίπτωση του κορονοϊού θα έχει μεγαλύτερη χρονική επίδραση. Όμως, το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία επανέρχεται και αντιδρά στις προκλήσεις, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι και την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα μπορούμε να την ξεπεράσουμε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.