7 σχολεία με νέες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε Ευκαρπία, Νικόπολη, Ομόνοια, Μετέωρα - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Κοινωνία Ροή

7 σχολεία με νέες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε Ευκαρπία, Νικόπολη, Ομόνοια, Μετέωρα

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν οι νέες εγκαταστάσεις θέρμανσης με φυσικό αέριο σε επτά σχολικά κτίρια του Δήμου Παύλου Μελά, μετά από επεμβάσεις του Τμήματος Σχολικής Στέγης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών,

οι οποίες έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) και συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων καθώς το εξοικονομούμενο ενεργειακό όφελος υπολογίζεται να ξεπεράσει το 50%, το οποίο μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πολλών χιλιάδων ευρώ για κάθε κτίριο.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στις εξής σχολικές μονάδες

4ο Δημοτικό Ευκαρπίας

6ο Γυμνάσιο Νικόπολης

18ο Δημοτικό Νικόπολης

18ο Νηπιαγωγείο Νικόπολης

11ο Νηπιαγωγείο Ομόνοιας

2ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης

3ο Γυμνάσιο Πολίχνης

Με τις νέες εγκαταστάσεις δεν επιτυγχάνεται απλώς η αλλαγή καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο – που από μόνη της επέφερε μείωση λειτουργικού κόστους 35% – αλλά γενικότερο ενεργειακό κατά ΚΕΝΑΚ «λίφτινγκ» του συστήματος θέρμανσης.

Έτσι, μαζί με την αλλαγή καυστήρων πετρελαίου σε αερίου, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές λεβήτων υψηλής απόδοσης, τοποθετήθηκαν συστήματα αντιστάθμισης με 3-οδη βάνα και τέλος τοποθετήθηκαν ψηφιακοί θερμοστάτες.

Η καλή συνεργασία των Αντιδημαρχιών Τεχνικών Υπηρεσιών και Παιδείας και του προσωπικού, μεγιστοποιεί την εξοικονομούμενη θερμική ενέργεια στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη να δηλώνει ικανοποιημένος από την εγκατάσταση των νέων υποδομών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι

«Αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας και αυτονόητη υποχρέωσή μας απέναντι στη σχολική κοινότητα. Ασφαλείς και σύγχρονες κτιριακές υποδομές, γιατί αν μια πόλη δεν μπορεί να φροντίζει τα παιδιά της όταν και όπου την έχουν ανάγκη, δεν πρέπει να λογίζεται πόλη. Επιπλέον, διοίκηση και υπηρεσίες λέμε ναι στην οικονομία, όχι στη σπατάλη με την λειτουργία των απαρχαιωμένων και κοστοβόρων εγκαταστάσεων θέρμανσης με πετρέλαιο. Υπολογίζοντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ που προσφέρει ο πολίτης, συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον προγραμματισμό για νέες συνδέσεις σχολικών μονάδων με φυσικό αέριο και για το σκοπό αυτό ήδη έχουμε υπογράψει νέα συμβόλαια».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ