«Πολιτικοί τυχοδιώκτες που μέλημά τους είναι η πολιτική επιβίωση, τσαλαβουτώντας από κόμμα σε κόμμα ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές συγκυρίες, δεν θα βρουν σε εμάς σανίδα σωτηρίας» τονίζει στην «Κ» ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας.
Απαντά στις κατηγορίες περί «πράσινης αλαζονείας», στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ ενώ εξηγεί την σημασία του «οδοιπορικού» που ξεκίνησε σε όλη τη χώρα ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης.
Συνέντευξη στον Δημήτρη Συρμάτση
«Γιατί πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ» αναρωτιούνται στο Μαξίμου, «πράσινη αλαζονεία» σας καταλογίζει ο Στ. Κασσελάκης. Τι απαντάτε;
Καμία αλαζονεία και κανένας πανηγυρισμός κ. Συρμάτση. Η αλαζονεία ανήκει σε εκείνους που είχαν θέσει ως στόχο το 13/13 και την απόλυτη επικράτηση μέσα από την άκρατη κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και τελικά απέτυχαν. Οι πολίτες απέδειξαν ότι διαθέτουν υψηλά κριτήρια και γνώση ώστε να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για το μέλλον του τόπου τους και όταν χρειαστεί να στείλουν και τα αναγκαία μηνύματα. Οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, επιλογές ήθους, επάρκειας, πολιτικού πολιτισμού και ανανέωσης έτυχαν της αποδοχής των πολιτών σε πολλές περιπτώσεις. Και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία.
Σας ικανοποιεί αυτή η άνοδος των ποσοστών με το σταγονόμετρο; Πόσο μπορεί να συνεχίζεται το φαινόμενο μιας κατακερματισμένης αντιπολίτευσης;
Δεν θεωρούμε ότι η αύξηση των ποσοστών μας τουλάχιστον 50% στις τελευταίες εθνικές εκλογές όπως και η επιβεβαίωση της σταθερής δυναμικής ανόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτελεί μη επαρκή άνοδο. Είναι πολύ πιο πρόσφορο, η όποια ενίσχυση να προκύπτει κατόπιν σταθερών και ουσιαστικών βημάτων εξέλιξης, τα οποία και οικοδομούν μία πιο στιβαρή παράταξη με ισχυρό μέλλον και μακροπρόθεσμη προοπτική. Δουλεύουμε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση και δε λησμονούμε καμία στιγμή τη θέση στην οποία βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ λίγα χρόνια πριν. Δέσμευση μας η παράταξη να μεγαλώσει και το ΠΑΣΟΚ να επανέλθει ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο. Και θα το πετύχουμε πολύ σύντομα.
Είναι οι πόρτες της Χαριλάου Τρικούπη ανοιχτές για τη νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ που «ασφυκτιά» στην εποχή Κασσελάκη; Εξαιρώ αυτούς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να πάρουν υπουργεία.
Κύριε Συρμάτση δεν ξέρω ποια είναι η νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ που ασφυκτιά στην εποχή Κασσελάκη. Δεν είναι σαφή τα πράγματα εκεί. Αυτό που ξέρουμε όμως πολύ καλά στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ο πολιτικός καιροσκοπισμός ηττήθηκε και αποδοκιμάστηκε και στην κάλπη από τον λαό. Πολιτικοί τυχοδιώκτες που μέλημά τους είναι η πολιτική επιβίωση, τσαλαβουτώντας από κόμμα σε κόμμα ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές συγκυρίες, δεν θα βρουν σε εμάς σανίδα σωτηρίας. Ένας από τους σημαντικότερος στόχους που έχουμε θέσει στο ΠΑΣΟΚ, δια στόματος και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα. Στην πορεία για την επίτευξη του στόχου αυτού δεν χωρούν εκπτώσεις.
Τι σημαίνει για το ΠΑΣΟΚ το οδοιπορικό που ξεκίνησε σε όλη την Ελλάδα; Υπάρχει προγραμματισμός για Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία;
Έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το επόμενο, πυκνό είναι η αλήθεια χρονικό διάστημα με δράσεις, εξωστρέφεια και παραγωγή πολιτικής. Οι πολίτες δεν αναζητούν παραπολιτική και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να λύσουν τα προβλήματά τους και να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους. Αντίθετα επείγουν οι προτάσεις, οι θέσεις και ο διάλογος σε κάθε επίπεδο. Το οδοιπορικό για την Παιδεία στην Ήπειρο αντικατοπτρίζει αυτή ακριβώς την στόχευση μας, να μιλήσουμε με τον λαό, τους αρμόδιους φορείς, την κοινωνία των πολιτών, να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις, να καταθέσουμε προτάσεις και να ξεκινήσουμε τη διαβούλευση για την περαιτέρω επεξεργασία αυτών των θέσεων. Αυτονόητα τέτοιες δράσεις αφορούν και τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Στόχος μας να μιλήσουμε σε όλη τη χώρα και να οικοδομήσουμε μία πρόταση εξουσίας που θα αντιπαρατεθεί με την Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA


