Έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου, ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει στο γήπεδο της Τούμπας την Έλσινκι για την τελευταία αγωνιστική του Conference League (19:45, Cosmotesport 4HD).
Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την δεύτερη νίκη κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέσα στην Γερμανία με 2-1, «κλειδώνοντας» την πρώτη θέση του ομίλου. Στις εγχώριες υποχρεώσεις του, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΝΠΣ Βόλο με 1-0 για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με πέναλτι του Σβάμπ στο 45+2′. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου αναζητούν το σημερινό τρίποντο το οποίο θα αποτελέσει ιστορικό, μιας και καμία Ελληνική ομάδα δεν ολοκλήρωσε φάση ομίλων με 5 νίκες (16 βαθμούς σε περίπτωση τριπόντου). Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής ενώ εκτός είναι ο Σάστρε και ο Νάσμπεργκ καθώς δεν βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή λίστα. Αντιθέτως, ο Μπάμπα Ράχμαν επέστρεψε στην αποστολή και είνια διαθέσιμος για την σημερινή «μάχη».
Από την πλευρά τους οι Φιλάνδοι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο από την σημερινή αναμέτρηση μιας και βρίσκονται στην τελευταία θέση με μοναδικό στόχο να αποτελεί η 3η θέση, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στην Τούμπα και αρνητικού της Αμπερντίν στην Σκωτία. Στο τελευταίο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι βγήκε ισόπαλη με την Αμπερντίν με 2-2. Η Ελσίνκι έχει ολοκληρώσει τις εγχώριες υποχρεώσεις της κατακτώντας το πρωτάθλημα για 33η φορά στην ιστορία της. Η σημερινή αναμέτρηση είναι η τελευταία του προπονητή Τόνι Κορκεάκουνας, μιας και από την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει τα ηνία ο Φεράν Σιμπίλα, ο 35χρονος Ισπανός που ήταν στο τεχνικό τιμ της Μάλμε στη Σουηδία.