ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Στον Γιάννη Μερτζάνη

Κατερίνα Χαρκιολάκη Αναρτήθηκε από Κατερίνα Χαρκιολάκη
29/06/2024
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0
Στον Γιάννη Μερτζάνη

Πολλές φορές σου είπα να σου κάνω μία συνέντευξη στην εφημερίδα. Πολλές φορές σου είπα στα βιντεάκια που κάναμε στο μαγαζί να μιλήσεις, γιατί η προσωπικότητά σου θα τραβήξει τον κόσμο. Πάντα ήσουν ντροπαλός σε αυτά, ήταν το μόνο χατίρι που δε μου έκανες. 

Παίρνω τώρα την πρωτοβουλία και  θαρρώ πως θα με εμπιστευόσουνα γι’ αυτό, να μιλήσω για σένα εγώ, ως φίλη σου. Η πρώτη λέξη που θα σε περιέγραφα ήταν άντρας με Α κεφαλαίο.

Έκανες δύο παιδιά από ένα γάμο και είχες τόσο όρεξη για ζωή που σε μεγάλη ηλικία ολοκλήρωσες την οικογένειά σου με την Κωσταντίνα φέρνοντας στο κόσμο, άλλα δύο υπέροχα κοριτσάκια. 

Αλλά δε σε ενδιέφερε μόνο οικογένεια σου σε ενδιέφερε και το κοινωνικό σύνολο και οι φίλοι σου. Ήξερα σε πόσους προσφέρεις, γιατί κάναμε συχνά παρέα 15 ολόκληρα χρόνια. 

Αλλά και τώρα στην τελευταία μας αντάμωση την μέρα που σε κηδέψαμε Τρίτη 25 του μήνα, ήρθα μόνη μου και ο κόσμος που ψιθύριζέ για σένα οι μόνες ιστορίες που έλεγε ήταν ιστορίες προσφοράς σε φίλους γνωστούς και σε όσους ζητούσαν την βοήθεια σου. 

Related Post

Στην περιδίνηση της ενδοοικογενειακής βίας η Θεσσαλονίκη

Ευθ. Λέκκας για σεισμό στη Σκύρο: Παρακολουθούμε το φαινόμενο – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Βορίζια: Προσωρινά ελεύθερος ο 23χρονος λόγω διαφωνίας Ανακρίτριας – Εισαγγελέα

Στα ύψη οι τιμές σε ψωμί, κρέας & καφέ – «Λουκέτα» σε φούρνους λόγω κόστους λειτουργίας

Δεν ήσουν πολιτικός για να έχει συμφέρον από όλα αυτά, ήσουν άνθρωπος με το Α κεφαλαίο. 

Από την μέρα που έμαθα για το χαμό σου έκατσα και σκέφτηκα την παραμικρή στιγμή που μοιράστηκα μαζί σου και συνειδητοποίησα πως ποτέ μα ποτέ δεν είδες τη ζωή αρνητικά, ποτέ δεν γκρίνιαξες. Ήσουν ο άντρας που μπορούσε οποιοσδήποτε να βασιστεί πάνω σου. Ήσουν παράδειγμα τίμιου άντρα και είχες και την πλάκα σου ρε Γιάννη.

 Η αγάπη σου για τον τόπο σου την Κρήτη ήταν τεράστια και την μετέφερες όντως στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με την Αθιβολή.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από το να πεθαίνεις και να έχουν όλοι να πούνε μόνο καλά για σένα αλλά και να ξέρουν όλοι πόσο πολύ θα τους λείψεις. Και αυτό το κατάφερες μόνος σου, γιατί ήσουν άνθρωπος. 

Θυμάμαι όταν σε γνώρισα που καπνίζαμε μαζί πακέτα τσιγάρα, πίναμε μαζί πολλά ποτά και ξαφνικά μία μέρα τα έκοψες μαχαίρι και σου λέω «Γιάννη εσύ έκοψες το τσιγάρο δεν το πιστεύω και μου απαντάς ναι Κατερινιώ η υγεία μας πάνω απ’ όλα», κοπέλια έχω.  

Η αγάπη σου για τις μηχανές ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο. Έκανες τόσο πολλά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη με την αγαπημένη σου μηχανή που συνέχεια φρόντιζες και η μοίρα σου έπαιξε άσχημο παιχνίδι. 

Ο Γιάννης ο Μερτζάνης που είχε πάνω απ’ όλα την οικογένειά του, μετά τις καλές παρέες, την αγάπη του για τα ταξίδια και για την όμορφη μας Κρήτη. 

Τα παιδιά σου σίγουρα θα έχουνε ακούνε πολλές ιστορίες και θα ξέρουν ότι είχαν έναν υπέροχο πατέρα. Όπου κ αν είσαι να μας προσέχεις και οι άντρες αναγνώστες να ξέρετε ότι ο άνθρωπος αυτός δεν δείλιασε πότε σε συναίσθημα, στο να προχωράει τη ζωή του καθημερινά στο να ζει την ζωή του και κυρίως στο να μη φοβάται.

Είναι δύσκολο στις μέρες μας να συναντήσεις άντρες με Αρχές και Ηθική.

Είναι δύσκολο να βρεις στις μέρες άντρες που να σέβονται τις γυναίκες τόσο πολύ και να τις θαυμάζουν. 

Είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρεις άντρες που να απολαμβάνουν την ζωή και να χουνε χόμπι. 

 Είναι δύσκολο στις μέρες να βρεις άντρες που να στέκονται ΒΡΑΧΟΙ.

 Είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρεις ανθρώπους που αγαπάνε τη ζωή, την εκτιμάνε, και χαρίζουν νέες ζωές.

Τέτοιος άντρας ήσουν Γιάννη. Άντρας με Α κεφαλαίο, Κρητικός με Κ κεφαλαίο. Έφυγες από τη ζωή που τόσο αγαπούσες δεν ξέρω γιατί, αλλά μάλλον κάποιος τα αποφασίζει αυτά για ενα ανώτερο σκοπό που δεν θα μάθουμε ποτέ. 

 Η ουσία είναι από την αρχαιότητα, η καλή υστεροφημία και εσύ αυτό θα το έχεις. Δεν θα σε ξεχάσει κανείς και θα χουνε να λένε για χρόνια πολλές ιστορίες ειδικά στις μικρές σου κόρες.

Η στεναχώρια και η μιζέρια δεν σου άρεσε γι’αυτό καλύτερα να σε θυμόμαστε για όλα αυτά που ήσουν για την έντονη επιβλητική προσωπικότητά σου και όχι με στεναχώρια που σε χάσαμε.

Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας ψηλέ Κρητίκαρε.

Ενα φύλλο της ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ που περίμενες κάθε Σάββατο στο μαγαζί. Ελπίζω να υπάρχεις κάπου και να το διαβάζεις. Καλή αντάμωση και καλή δύναμη και κουράγιο στην όμορφη οικογένεια σου. 

Φιλικά και με εκτίμηση, 

Κατερίνα Χαρκιολάκη 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Tags: ΑπόψειςΘεσσαλονίκηΚρήτη
Share216Tweet135Send

Σχετικά Άρθρα

Στην περιδίνηση της ενδοοικογενειακής βίας η Θεσσαλονίκη
Κοινωνία

Στην περιδίνηση της ενδοοικογενειακής βίας η Θεσσαλονίκη

Πέντε περιστατικά την ημέρα: Αύξηση 4% σε έναν χρόνο, 901 συλλήψεις και εκατοντάδες γυναίκες που πατούν το panic button ζητώντας...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
22/11/2025
Ισχυρός σεισμός στο Άγιο Όρος αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα
Κοινωνία

Ευθ. Λέκκας για σεισμό στη Σκύρο: Παρακολουθούμε το φαινόμενο – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε τη Δευτέρα λίγο μετά τις 23.00 (23.04) στη θαλάσσια περιοχή δυτικά - βορειοδυτικά της Σκύρου....

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
18/11/2025
Next Post
Η Πιερία «φορά τα καλά της» και υποδέχεται από τις 3 Ιουλίου το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Η Πιερία «φορά τα καλά της» και υποδέχεται από τις 3 Ιουλίου το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/11/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa