ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Οι σταθμοί ασφαλούς στάθμευση φορτηγών συμβάλλουν στη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
10/07/2024
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

Related Post

Κεφαλογιάννης: Το θεσμικό πλαίσιο είναι πλέον σαφές και αυστηρό: η πρόληψη δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση

Σδούκου: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών

Ο Γεραπετρίτης συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Τσουκαλάς: Το μέγεθος της ηθικής και θεσμικής παρακμής της κυβέρνησης δεν παύει να μας εκπλήσσει

Εγκαινιάστηκαν, σήμερα, οι σταθμοί ασφαλούς στάθμευσης φορτηγών στο Αερινό Μαγνησίας και στην Αταλάντη Φθιώτιδας, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Οι χώροι στάθμευσης διαθέτουν, μεταξύ άλλων, χώρους ανάπαυσης και αποδυτήρια για τους οδηγούς, δωρεάν Wi-Fi και χρήση τηλεόρασης, εύκολη πρόσβαση σε εστίαση και πρατήρια καυσίμων, καθώς και εγκαταστάσεις ασφαλείας, με συστήματα 24ωρης παρακολούθησης.

Οι νέες υποδομές είναι μέρος του έργου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή τεσσάρων ασφαλών και προστατευμένων χώρων στάθμευσης φορτηγών, κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, το οποίο εντάχθηκε στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη – CEF».

Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κατασκεύασε δύο χώρους στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο Αερινό, με 36 θέσεις στάθμευσης φορτηγών και στον εξωτερικό χώρο επιπλέον 20 θέσεις στάθμευσης ΙΧ και δύο λεωφορείων ανά κατεύθυνση. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 3,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 2,6 εκατ. ευρώ καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 1,1 εκατ. ευρώ από την εταιρεία.

Η Νέα Οδός Α.Ε. κατασκεύασε δύο χώρους στάθμευσης βαρέων οχημάτων στα ΣΕΑ Αταλάντης, αμφίπλευρα του αυτοκινητοδρόμου, με 24 θέσεις συνολικά, καθώς και στα ΣΕΑ Επισκοπικού, στα Ιωάννινα, αμφίπλευρα του αυτοκινητοδρόμου Ιόνια Οδός, με 21 θέσεις. Το συνολικό κόστος του έργου ξεπέρασε τα 3,3 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, περίπου 2,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 750.000 ευρώ από τη Νέα Οδό Α.Ε.

Η χρήση των παροχών στους σταθμούς γίνεται είτε επί τόπου, με έκδοση εισιτηρίου από αυτόματο μηχάνημα, είτε μέσω κράτησης από την ειδική πλατφόρμα «E-Service Platform».

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το υπουργείο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε μεταξύ άλλων «Οι σταθμοί αυτοί αντιμετωπίζουν ένα ουσιώδες πρόβλημα: την έλλειψη ασφαλών και προστατευόμενων χώρων στάθμευσης φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Συνεπώς, με τη λειτουργία τους, παρέχεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες οδηγούς να κάνουν το προβλεπόμενο διάλειμμά τους σε χώρους που διαθέτουν αξιοπρεπείς υποδομές ανάπαυσης, αλλά και σύγχρονες υπηρεσίες.

Πρόκειται για μια επένδυση ουσίας, η οποία αναβαθμίζει τον οδικό χάρτη της χώρας. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι το υπουργείο έχει τη βούληση, αλλά και την τεχνογνωσία, να συνεργάζεται τόσο με τον ιδιωτικό τομέα όσο και με τους επιστημονικούς φορείς, στην υλοποίηση έργων και την εισαγωγή τεχνολογιών, που βελτιώνουν το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους χρήστες του εθνικού μας οδικού δικτύου».

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα εγκαινιάζουμε δύο έργα τα οποία αποδεικνύουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί με συνέπεια και συνέχεια δράσεις για την αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών και τη βελτίωση της ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων, οι οποίες σχεδιάστηκαν από την πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019.

Η δημιουργία των χώρων στάθμευσης βαρέων οχημάτων, που παραδίδουμε σήμερα στο Αερινό και στην Αταλάντη ξεκίνησε το 2020. Με τους νέους σταθμούς στάθμευση που ολοκληρώσαμε, καλύπτουμε ένα σημαντικό κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα σε χώρους ασφαλούς και προστατευόμενης στάθμευσης φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ασφάλειας κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου».

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Κεφαλογιάννης: Το θεσμικό πλαίσιο είναι πλέον σαφές και αυστηρό: η πρόληψη δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση
Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Το θεσμικό πλαίσιο είναι πλέον σαφές και αυστηρό: η πρόληψη δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρόσκληση του υπουργού Κλιματικής...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
02/03/2026
Αλ. Σδούκου σε Ν. Ανδρουλάκη: «Θα αποκηρύξει, άμεσα, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης αφίσας της Νεολαίας του κόμματός του»
Πολιτική

Σδούκου: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις επιπτώσεις στον ενεργειακό τομέα, την οικονομία και τα μέτρα αποτροπής αισχροκέρδειας, τοποθετήθηκε η...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
02/03/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη: Ζήτησαν 18.000 ευρώ για να διαγράψουν οφειλή από ρευματοκλοπή - Συνελήφθη πρώην συνοριοφύλακας

Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν για κλοπές αυτοκίνητων κοντά στο αεροδρόμιο

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Έρχονται αλλαγές για 3 ζώδια μέχρι τις 6 Αυγούστου!

Αυτά είναι τα 4 πιο τυχερά ζώδια του Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
02/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa