ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
27/07/2024
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0
Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διευθέτηση όλων των τελευταίων εκκρεμοτήτων που αφορούν στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς απομένουν λίγοι μήνες μέχρι τα πρώτα βαγόνια να ξεκινήσουν τα επίσημα δρομολόγια τους.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Καρυπίδου

Είναι ορατό τόσο στους Θεσσαλονικείς όσο και στους επισκέπτες ότι το έργο, το οποίο καθυστέρησε αρκετά χρόνια, βρίσκεται στην τελική του φάση αφού σε όλους τους σταθμούς της βασικής γραμμής οι λαμαρίνες έχουν ήδη απομακρυνθεί και μεγάλα τμήματα των εργοταξίων αποδόθηκαν στην πόλη.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα δοθεί στην κυκλοφορία και τμήμα της οδού Σόλωνος, το οποίο μέχρι τώρα αποτελούσε μέρος του χώρου που καταλάμβανε ο σταθμός της Μαρτίου. Την ίδια στιγμή, υπογείως τελείωσαν όλα τα απαραίτητα έργα με εξαίρεση το σταθμό Βενιζέλου όπου και εκεί, όμως, οι εργασίες βρίσκονται στη φάση των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων, που σημαίνει ότι μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του σταθμού.

Με υψηλές ταχύτητες οι εργασίες στη Νέα Ελβετία

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση του Σταθμού Μετεπιβίβασης στη Νέα Ελβετία, το σημείο δηλαδή όπου θα σταθμεύουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα ταξί προκειμένου οι επιβάτες να εξυπηρετούνται από τους συρμούς.

Related Post

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας: «Βούλιαξε» από επισκέπτες το Πάσχα – Μαγεύει η ομορφιά του μακεδονίτικου χωριού

Οι εξωτικοί πράσινοι παπαγάλοι που φωλιάζουν στο Λευκό Πύργο – Πώς αυξήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια

Τέρμα τα γκάζια στη ΔΕΘ για το Auto Motor World – Thessaloniki Tuning Show (ΦΩΤΟ+Video)

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες χορευτές έστησαν χορό στη Νέα Παραλία για το παραδοσιακό «Καγκελάρι» (ΦΩΤΟ+Video)

‘Ηδη το τελευταίο «εμπόδιο» για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού, από την πλευρά της Καλαμαριάς, που επί χρόνια ολόκληρα ανάγκαζε τους οδηγούς να κάνουν μία μεγάλη παράκαμψη της  συγκεκριμένης διαδρομής, «έπεσε».  

Τώρα, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες χάραξης και οδοποιίας προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος πέριξ του σταθμού ώστε να έχουν πλήρη πρόσβαση οχήματα και επιβάτες. Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι να ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες εργασίες του σταθμού μετεπιβίβασης ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του Μετρό, δηλαδή τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Τρέχουν» τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Με τα «χίλια» συνεχίζονται και τα δοκιμαστικά δρομολόγια που διατρέχουν όλη τη βασική γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκινά από το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και καταλήγει στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, αφού προηγουμένως τα βαγόνια σταματούν στους ενδιάμεσους 12 σταθμούς.

 Οι δοκιμές κρίνονται απολύτως απαραίτητες ώστε να ελεγχθούν όλες οι παράμετροι του υπερσύγχρονου συστήματος λειτουργίας που διαθέτει το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για ένα Μετρό που οι συρμοί του δεν θα έχουν οδηγούς αλλά πλοηγούνται από το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας το οποίο βρίσκεται στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Το Μετρό αναμένεται να δώσει μεγάλη «ανάσα» στις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών καθώς έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περισσότερους από 300.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση, περιορίζοντας την κυκλοφορία των Ι.Χ. κατά 60.000, ενώ ο χρόνος που θα χρειάζεται ο χρήστης για να διατρέξει όλη τη διαδρομή υπολογίζεται σε μόλις 17 λεπτά. Η πυκνότητα των δρομολογίων αναμένεται να είναι μεγάλη καθώς οι συρμοί θα διέρχονται από τις στάσεις κάθε 90 δευτερόλεπτα!

Η βασική γραμμή εκτιμάται πως  θα «λυτρώσει» από το κυκλοφοριακό και το μποτιλιάρισμα τους ανθρώπους που μετακινούνται από τα ανατολικά στο κέντρο της πόλης, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη και οι εργασίες για την κατασκευή του Flyover στην περιφερειακή οδό της πόλης. 

Διαφημιστική καμπάνια του Μετρό Θεσσαλονίκης

Τόσο από πλευράς διοίκησης της «Ελληνικό Μετρό ΑΕ», όσο και από πλευράς υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχουν ξεκαθαρίσει, μέσω δηλώσεων, ότι στα τέλη Νοεμβρίου οι Θεσσαλονικείς θα κάνουν χρήση της βασικής γραμμής του Μετρό.

‘Οσο για την επέκταση του προς την Καλαμαριά και τις νέες πέντε στάσεις που θα έρθουν να «κουμπώσουν» στη βασική γραμμή, το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο έξι μήνες μετά την επίσημη έναρξη των δρομολογίων από Πυλαία για ΝΣΣ. Σε επόμενη φάση θα ακολουθήσουν οι επεκτάσεις προς τη δυτική Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο.

Οι σταθμοί του βασικού έργου του μετρό Θεσσαλονίκης είναι: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πλατεία Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Συντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, 25ης Μαρτίου, Βούλγαρη και Νέα Ελβετία. Οι σταθμοί επέκτασης προς την Καλαμαριά: Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα.

Η εκτίμηση είναι πως οι επεκτάσεις δεν θα αργήσουν χρονικά καθώς ολοκληρώθηκε η Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης (ΜΑΜΘ), η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη συγκοινωνιακή μελέτη του πολεοδομικού συγκροτήματος και των όμορων δήμων της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 24 χρόνια.

Τέλος, στο πλαίσιο της διαφήμισης του Μετρό προς τους Θεσσαλονικείς θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και διαφημιστική καμπάνια. Μάλιστα, ήδη ορίστηκε ο ανάδοχος του διαγωνισμού ο οποίος θα «τρέξει» τα σποτ και τα πρώτα γυρίσματα αναμένεται να γίνουν πολύ σύντομα. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Tags: ΘεσσαλονίκηΜετρό Θεσσαλονίκης
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας: «Βούλιαξε» από επισκέπτες το Πάσχα - Μαγεύει η ομορφιά του μακεδονίτικου χωριού
Βόρεια Ελλάδα

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας: «Βούλιαξε» από επισκέπτες το Πάσχα – Μαγεύει η ομορφιά του μακεδονίτικου χωριού

Τη μαγεία του παραδοσιακού, μακεδονίτικου χωριού, του Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας, επέλεξαν να ζήσουν φέτος το Πάσχα πολλοί επισκέπτες από την...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
19/04/2026
Οι εξωτικοί πράσινοι παπαγάλοι που φωλιάζουν στο Λευκό Πύργο – Πώς αυξήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια
Θεσσαλονίκη

Οι εξωτικοί πράσινοι παπαγάλοι που φωλιάζουν στο Λευκό Πύργο – Πώς αυξήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια

Πιο έντονη από ποτέ κάνουν αυτή την περίοδο την παρουσία τους οι εξωτικοί πράσινοι παπαγάλοι, οι οποίοι έχουν γίνει μόνιμοι...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
19/04/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα με φορτηγό στον περιφερειακό - Αυξημένη η κίνηση στο σημείο

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα με φορτηγό στον περιφερειακό - Αυξημένη η κίνηση στο σημείο (Video)

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa