Για έναν μύθο που γιγαντώθηκε τα προηγούμενα χρόνια γύρω από το αυγό, αλλά πλέον «αθωώνεται», μιλά ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.
Ο Δημήτρης Γρηγοράκης μέσα από την εκπομπή μαγειρικής στο Open «Open Kintchen» ανέλυσε έναν μύθο με τον οποίο μεγαλώσαμε, αλλά πλέον καταρρίπτεται πανηγυρικά.
Αυγό: Οι Βιταμίνες που περιέχει
«Το αυγό ειναι πολύτιμη και σημαντική τροφή. Περιέχει Βιταμίνι Α, B12, ασβέστιο και D. Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά του στην διατροφική μας κάλυψη είναι πολύ σημαντική, αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν και τα αμινοξέα που προσφέρει» αναφέρει ο κ. Γρηγοράκης.
«Ένα αυγό που τηγανίστηκε σε μικρή ποσότητα λαδιού δεν είναι τίποτα άλλο από μία πηγή Βιταμίνης Ε με ελάχιστες θερμίδες και δεν είναι καθόλου παχυντικό» αναφέρει ο διαιτολόγος μέσα από την μαγειρική εκπομπή του Open.
Επίσης ο κ. Γρηγοράκης τονίζει την Λεκιθίνη, η οποία είναι «ένα λιπίδιο το οποίο είναι χοληστερινοπροστατευτικό, με αποτέλεσμα να μην αυξάνει την χολιστερόλη στο πλάσμα».
Δείτε πως ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης εξηγεί γιατί δεν ισχύει ο μύθος που συνδέει το αυγό με την χοληστερίνη
Πηγή: iefimerida.gr