ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Δ.Θεσσαλονίκης: Με 41,3 εκατ. ευρώ «φορτσάρει» η διοίκηση Αγγελούδη για μεγάλα και μικρά έργα το 2025

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
14/12/2024
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Δ.Θεσσαλονίκης: Με 41,3 εκατ. ευρώ «φορτσάρει» η διοίκηση Αγγελούδη για μεγάλα και μικρά έργα το 2025

Με έναν προϋπολογισμό που αγγίζει τα 41,3 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται η διοίκηση Αγγελούδη να «φορτσάρει» εντός του 2025 για την υλοποίηση εμβληματικών αλλά και μικρότερων έργων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Το πλάνο για τη νέα χρονιά «ξεδιπλώνεται» μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα που έχουν καταστρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Καρυπίδου

Συνολικά καταγράφονται 99 έργα και από αυτά ξεχωρίζει η βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας. Η χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ είναι εξασφαλισμένη από το Πράσινο Ταμείο, ενώ η δημοπράτηση έγινε τον περασμένο Απρίλιο. Η δημοτική αρχή αναμένει τη δικαστική απόφαση μετά τις προσφυγές και τις αντιδικίες των δύο εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία ώστε να μπουν οι μπουλντόζες.

‘Οσο για την ανάπλαση του ιστορικού άξονα της Αγίας Σοφίας και πιο συγκεκριμένα για την πεζοδρόμηση του τμήματος από την οδό Τσιμισκή έως τη Λ.Νίκης, έγινε επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης και του προϋπολογισμού του έργου, κατόπιν εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση και σε αυτή την περίπτωση από το Πράσινο Ταμείο (2 εκ € για το 2024 και 2 εκ € για το 2025) και το έργο θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Επιπλέον, προχωρά ή αξιοποίηση των Στάβλων Παπάφη με εξασφάλιση πρόσθετης έκπτωσης κατόπιν διαπραγμάτευσης με τον μειοδότη και υποψήφιο ανάδοχο του έργου, όπως επίσης η μελέτη για τον άξονα της Αριστοτέλους και η μελέτη κατασκευής του ξύλινου ντεκ στην παλιά παραλία, που αναμένεται να δώσει «ανάσα» στους περιπατητές αλλά και στους ποδηλάτες.

Related Post

Θεσσαλονίκη: Φαρμακοποιοί έφτιαξαν μια μικρή ποδοσφαιρική ομάδα με μεγάλη καρδιά

Τέμπη: «Ήταν έγκλημα», φώναξαν συγγενείς των θυμάτων μπροστά από τον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης την ώρα του δυστυχήματος (ΦΩΤΟ+Video)

Επεισόδια μετά από την πορεία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη – Χημικά και μολότοφ (ΦΩΤΟ+Video)

Τέμπη: Μια λαοθάλασσα κραυγάζει «δε ξεχνάμε, δε συγχωρούμε» στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+Video)

Η ανάδειξη της ‘Ανω Πόλης και η νέα πλατεία της Τριανδρίας

Σε άλλα έργα που σχεδιάζονται το 2025 ώστε να δώσουν «πνοή» στην πόλη είναι η προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάθεση μελέτης για το πάρκο μνήμης πλησίον του υπό κατασκευή Μουσείου Ολοκαυτώματος, καθώς και η ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της ‘Ανω Πόλης ώστε να προσελκύει ακόμη περισσότερους επισκέπτες και να αποτελεί το «στολίδι» της πόλης.

Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, η δημιουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης, οι μελέτες ανάπτυξης της Πλατείας Διοικητηρίου και της Πλατείας Δημοκρατίας, για τις οποίες εξασφαλίστηκαν πόροι από το ΕΣΠΑ, συμπεριλαμβάνονται επίσης στα πλάνα της δημοτικής αρχής.

Ξεχωρίζουν ακόμη η επέκταση της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία, με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα πλατεία στη θέση του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου, μετά την κατεδάφισή του, και δημιουργία δημοτικού υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων, όπως επίσης οι αναπλάσεις της οδού Βαφοπούλου, της παλιάς Λαχαναγοράς και της πλατείας Μουσχουντή.

Προτεραιότητα στη σχολική στέγη 

Η σχολική στέγη αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή με πόρους ύψους 4,6 εκατ. ευρώ.  Το 1,6 εκατ. ευρώ θα πάει στην ανέγερση νέων διδακτηρίων, το 1,1 εκατ. ευρώ σε έργα αποκατάστασης ή και ενεργειακής αναβάθμισης, 900.000 ευρώ σε μελέτες και έργα ασφάλειας σχολικών κτιρίων (προσεισμικός έλεγχος, πυρασφάλεια κλπ) και ένα εκατ. ευρώ για συντηρήσεις. 

Παράλληλα, γίνεται αγώνας για την προσαρμογή των 16 δημοτικών παιδικών σταθμών στις νέες προδιαγραφές αδειοδότησης, για έργα ηλεκτροφωτισμού, εργασίες πρασίνου και κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κατασκευών.

Μεταξύ άλλων, για τους νέους ανθρώπους, προτάχθηκε εντος του 2025 η αναμόρφωση του πάρκου Αλκμήνης στην περιοχή Χαριλάου σε πάρκο σύγχρονου αθλητισμού και ευεξίας. Αποσκοπεί στην αισθητική και λειτουργική βελτίωση του πάρκου, χώρου κοινοχρήστου πρασίνου μεγάλου μεγέθους και σημαντικού πόλου έλξης εφήβων και παιδιών, με την προσθήκη σύγχρονων εγκαταστάσεων άθλησης και δραστηριοτήτων αναψυχής και ευεξίας, όπως πίστα skateboard, τοίχου αναρρίχησης, διαδρόμων για τρέξιμο και ποδήλατο, παιδικής χαράς “για όλους” κ.α.

Εργασίες σε δρόμους, πεζοδρόμια, συντηρήσεις σε Ν.Παραλία και παιδικές χαρές 

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στους χώρους όπου υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από κατοίκους και τουρίστες. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα νέες συμβάσεις για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας και την ανακατασκευή παιδικών χαρών.

Παράλληλα, θα «τρέξουν» οι διαδικασίες δημοπράτησης για τις επείγουσες εργασίες που πρέπει να γίνουν σε δρόμους και πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης που εγκυμονούν κινδύνους για τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς. 

Μέσα στα πλάνα είναι και η δημιουργία μιας ποδηλατικής διαδρομής που θα ξεκινά από το Μέγαρο Μουσικής και θα φτάνει στη Σοφούλη, η αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, ο ανασχεδιασμός περιβάλλοντος χώρου στάσεων λεωφορείων και η αναβάθμιση της πεζογέφυρας Μεγ.Αλεξάνδρου. Πρόκειται για τη γέφυρα που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο, αποτέλεσε σήμα κατατεθέν και πλέον  παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στατικής επάρκειας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Tags: ΘεσσαλονίκηΣτέλιος Αγγελούδης
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Φαρμακοποιοί έφτιαξαν μια μικρή ποδοσφαιρική ομάδα με μεγάλη καρδιά
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Φαρμακοποιοί έφτιαξαν μια μικρή ποδοσφαιρική ομάδα με μεγάλη καρδιά

Τη μια φορούν τη ρόμπα του φαρμακοποιού και την άλλη ποδοσφαιρική φανέλα. Τη μια βρίσκονται πίσω από συρτάρια και ράφια...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
03/03/2026
Τέμπη: «Ήταν έγκλημα», φώναξαν συγγενείς των θυμάτων μπροστά από τον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης την ώρα του δυστυχήματος (ΦΩΤΟ+Video)
Θεσσαλονίκη

Τέμπη: «Ήταν έγκλημα», φώναξαν συγγενείς των θυμάτων μπροστά από τον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης την ώρα του δυστυχήματος (ΦΩΤΟ+Video)

Συγκέντρωση στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης -εκεί που τα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών δεν έφτασαν ποτέ- πραγματοποίησαν οι συγγενείς τους,...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
01/03/2026
Next Post
Νέες αποκαλύψεις για την Ειρήνη Μουρτζούκου: Κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες

Αμαλιάδα: Η αποκάλυψη Μουρτζούκου για τον Παναγιωτάκη - «Λίγο πριν τον χάσουμε, ήθελα να κοιμάται μαζί μου»

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
04/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa