ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

New York Times: Αντιφάσεις στο «βιογραφικό» του συμπέθερου του Τραμπ που διορίστηκε σύμβουλος για τη Μέση Ανατολή

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
13/12/2024
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
New York Times: Αντιφάσεις στο «βιογραφικό» του συμπέθερου του Τραμπ που διορίστηκε σύμβουλος για τη Μέση Ανατολή

Related Post

Ιρανικός πύραυλος έπληξε αμερικανικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο

Ο Πεζεσκιάν στέλνει μήνυμα στις χώρες του Κόλπου – «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αμυνθούμε»

Τουρκία: Εξουδετερώθηκε πύραυλος από το Ιράν πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο της

Βαθιά αναστάτωση στον ΟΗΕ για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στο σχολείο θηλέων του Ιράν

Ο Λιβανέζος Μασάντ Μπούλος περιγράφεται ευρέως ως δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με εκτεταμένη πείρα στα διεθνή ζητήματα, όμως είναι όντως έτσι;

Ερωτηματικά έχουν προκύψει γύρω από το δημόσιο προφίλ του Μασάντ Μπούλος, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε πριν από μερικές μέρες σύμβουλο για τη Μέση Ανατολή, μία ακόμη τοποθέτηση σε κρίσιμο πόστο ενός ατόμου από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του Ρεπουμπλικανού εκλεγμένου προέδρου.

O Mπούλος, πεθερός της κόρης του Τραμπ, Τίφανι, περιγράφεται ευρέως από αμερικανικά ΜΜΕ (που αναπαράγουν ισχυρισμούς του Τραμπ) ως δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας με εκτεταμένη πείρα στα διεθνή ζητήματα, όμως στην πραγματικότητα διευθύνει μια αντιπροσωπεία φορτηγών στη Νιγηρία, η οποία πέρυσι απέφερε λιγότερα από 66.000 δολάρια, αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.

Σύμφωνα με εταιρικά έγγραφα και δηλώσεις που εξέτασε η εφημερίδα, η SCOA Nigeria PLC αποτιμάται στα 865.000 δολάρια, ενώ το προσωπικό μερίδιο του Μπούλος αξίζει μόλις 1,53 δολάρια.

Όπως επισημαίνουν οι New York Times, τα επίσημα στοιχεία για την περιουσία αλλά και την εμπειρία του Μπούλος δεν συνάδουν με τους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει για εκείνον ο Τραμπ, αλλά και ούτε και με δηλώσεις του ίδιου του  ίδιου. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε πει σε δημοσιογράφο των Times ότι η εταιρεία του αξίζει όντως πολλά εκατομμύρια, όταν ρωτήθηκε για τον τίτλο του μεγιστάνα που του αποδίδουν τα ΜΜΕ.

Ο διορισμός στη θέση του συμβούλου, που δεν απαιτεί έγκριση από τη Γερουσία, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως επιβράβευση του Λιβανέζου Μπούλος για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ, και είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει ο Τραμπ ψηφοφόρους αραβικής καταγωγής, ειδικά σε κρίσιμες πολιτείες όπως το Μίσιγκαν. Ο Μπούλος αυτοπαρουσιάστηκε ως κρίσιμος μεσάζοντας, καθοδηγώντας τον συμπέθερό του ως προς τις ιδιαίτερες πολιτικές ευαισθησίες στις αραβοαμερικανικές κοινότητες και επαινώντας τον σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης.

Παρόλο που ο Μπούλος υπήρξε στο παρελθόν ενεργός σε πολιτικούς κύκλους αραβοαμερικανών, το «θολό» επαγγελματικό του υπόβαθρο και η έλλειψη διπλωματικής ή πολιτικής εμπειρίας εγείρουν ερωτήματα για τη διαδικασία ελέγχου των «εκλεκτών» του Τραμπ από την ομάδα του. Όπως επισημαίνει ο Guardian, ανάλογα ερωτήματα προέκυψαν και με την περίπτωση του Πιτ Χέγκσεθ, τον οποίο ο Ρεπουμπλικανός πρότεινε για υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, ο Μπούλος τον στήριξε στο Μίσιγκαν μιλώντας συνεχώς για το ιστορικό εξωτερικής πολιτικής του, και υποστηρίζοντας ότι ήταν «ο μόνος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ που δεν ξεκίνησε κανέναν πόλεμο» – παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει την επαναπρομήθεια όπλων στη Σαουδική Αραβία (συμπεριλαμβανομένων βομβών ακριβείας) για τον πόλεμό της στην Υεμένη.

Ο Μπούλος έχει αρκετές πολιτικές διασυνδέσεις. Διατηρεί επαφές με διάφορους Λιβανέζους πολιτικούς, όπως ο Σλεϊμάν Φρανζιέ, σύμμαχος της Χεζμπολάχ τον οποίο η σιιτική οργάνωση είχε στηρίξει στο παρελθόν για την προεδρία.

Το 2009, ο Μπούλος απέτυχε να εκλεγεί στο λιβανέζικο κοινοβούλιο. Ο γάμος του γιου του, Μάικλ, με την Τίφανι Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο το 2022 είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει υψηλό πολιτικό προφίλ η οικογένεια.

ΚλείσιμοΜια συνάντηση του Μπούλος τον Μάιο με δεκάδες επικεφαλής αραβοαμερικανικών οργανισμών στο Μίσιγκαν ανέδειξε τις εντάσεις που προκαλούν στην κοινότητα οι πολιτικές θέσεις του. Η παρουσία του συμβούλου του Τραμπ, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, και τα σχόλιά του για την απομάκρυνση Παλαιστινίων από τη Γάζα προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Μπούλος μέσω της πλατφόρμας Truth Social, χαρακτηρίζοντάς τον συμπέθερό του «ικανό διαπραγματευτή και σταθερό υποστηρικτή της ΕΙΡΗΝΗΣ στη Μέση Ανατολή».

Αν διοριστεί, ο Μπούλος θα κληθεί να διαχειριστεί περίπλοκες καταστάσεις σε μια περιοχή που πλήττεται από σοβαρές κρίσεις, όπως ο πόλεμος στη Γάζα, που έχει προκαλέσει περισσότερους από 45.000 θανάτους Παλαιστινίων, η πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία και μια άκρως εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ του Ισράηλ και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Με πληροφορίες από New York Times, Guardian

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν κατά βρετανικού τάνκερ με μη επανδρωμένη βάρκα με εκρηκτικά
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος έπληξε αμερικανικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα αμερικανικό πετρελαιοφόρο δέχθηκε πλήγμα από ιρανικό πύραυλο στο βόρειο τμήμα...

Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
05/03/2026
Ο Πεζεσκιάν στέλνει μήνυμα στις χώρες του Κόλπου – «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αμυνθούμε»
Διεθνή

Ο Πεζεσκιάν στέλνει μήνυμα στις χώρες του Κόλπου – «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αμυνθούμε»

Ο Ιρανός Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιαν απευθύνθηκε στις χώρες του Κόλπου, υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις της Τεχεράνης ήταν αναπόφευκτες. Όπως τόνισε,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
04/03/2026
Next Post
Λιβάνιος: Κύριος στόχος είναι η επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

Λιβάνιος: Κύριος στόχος είναι η επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
05/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa