ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Η διάσημη γκουρού της οργάνωσης Μαρί Κοντό μιλά για τη ζωή μετά τα παιδιά

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
09/01/2025
Lifestyle
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Η διάσημη γκουρού της οργάνωσης Μαρί Κοντό μιλά για τη ζωή μετά τα παιδιά

Related Post

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Opening της έκθεσης “Frida Kahlo: Beyond the Icon – Immersive Experience” στη Θεσσαλονίκη

Οι μεγαλύτεροι εγωιστές – Αυτά τα ζώδια βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ’ όλα

Νέα Υόρκη: Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης θα τιμήσει τη Σοφία Κόπολα στο Film Benefit 2025

Θεσσαλονίκη: Λαμπερή πρεμιέρα της παράστασης «Τα πήρες όλα και έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου»

Η Κοντό γεννήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας και ξεκίνησε την πρώτη της επιχείρηση οργάνωσης όταν ήταν 19 ετών, και ήταν ακόμα στο πανεπιστήμιο.

Το βιβλίο της «Σπίτι σε τάξη -Η μαγεία του να τακτοποιείς», που έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ, εκδόθηκε το 2010, και οι συνέχειές του την ανέβασαν στη λίστα των 100 κορυφαίων ανθρώπων με παγκόσμια επιρροή για το περιοδικό Time το 2015, και προκάλεσε έως και την αντίστροφη τάση. Η δεύτερη σειρά της Kondo στο Netflix, «Sparking Joy With Marie Kondo», σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ζει με τον σύζυγό της Takumi Kawahara και τα τρία μικρά παιδιά τους στο Τόκιο.

Η συνέντευξη της Μαρί Κοντό
Η γκουρού της οργάνωσης και της τάξης, Μαρί Κοντό, μοιράζεται, λοιπόν, τις προσωπικές της αντιλήψεις για την οργάνωση, τη διαχείριση του χρόνου και την καθημερινή ζωή, εστιάζοντας στα μαθήματα που της δίδαξαν οι γονείς της, η οικογένειά της και οι εμπειρίες της από τη δουλειά της.

Πιο συγκεκριμένα, ανατρέχοντας στις αξίες που της μετέδωσαν οι γονείς της, η Μαρί Κοντό αναφέρει πως το βασικό μήνυμα που άκουγε από μικρή ήταν ότι ό,τι και να κάνει στη ζωή της, θα πρέπει πάντα να συνεισφέρει στην κοινωνία. Παράλληλα, μοιράζεται τις αναμνήσεις της από τη μητέρα της, η οποία, αν και νοικοκυρά, βρήκε μεγάλη χαρά στο να φροντίζει το σπίτι και να εφαρμόζει τις αρχές του φενγκ σούι. «Μου άρεσε να τακτοποιώ από τότε που ήμουν πέντε ετών», λέει, θυμούμενη την αγάπη της για την οργάνωση από νεαρή ηλικία.

Η ίδια θεωρεί το ξεκαθάρισμα και την οργάνωση ως μια διαδικασία που βοηθά τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τι είναι πραγματικά σημαντικό γι’ αυτούς. «Η εξέταση των πραγμάτων σας μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για να συνειδητοποιήσετε τι έχει σημασία για εσάς», εξηγεί, προσθέτοντας πως το σημαντικό είναι να δημιουργηθεί μια ισορροπία που ενισχύει την ψυχική ευημερία.

Για όσους προσπαθούν να εντάξουν την οργάνωση στη ζωή τους, η Κοντό προτείνει να φανταστούν πρώτα τον ιδανικό τρόπο ζωής τους. Η εικόνα αυτού του τρόπου ζωής, σύμφωνα με την ίδια, γίνεται η κινητήρια δύναμη που καθοδηγεί τη διαδικασία του ξεκαθαρίσματος και της τακτοποίησης.

Στο κομμάτι της οικογενειακής ζωής, η Μαρί τονίζει τη σημασία της επικοινωνίας και του σεβασμού. Εξηγεί ότι είναι σημαντικό να διαχωρίζουμε τους κοινόχρηστους και τους ατομικούς χώρους, ενώ συμβουλεύει να μην επεμβαίνουμε υπερβολικά στους προσωπικούς χώρους των άλλων μελών της οικογένειας. «Αν εκπέμπετε θετική ενέργεια μετά από την τακτοποίηση, τότε αυτό θα μεταδοθεί», λέει, προσφέροντας ένα χρήσιμο παράδειγμα για το πώς η σωστή προσέγγιση μπορεί να επηρεάσει θετικά την οικογενειακή ζωή.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η Μαρί αποκαλύπτει πως με την απόκτηση των παιδιών της, το σπίτι της είναι πιο ακατάστατο, αλλά πλέον είναι αποδεκτό και για εκείνη αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Παράλληλα, αναφέρει πως το πιο σημαντικό για αυτήν είναι να απολαμβάνει το χρόνο με τα παιδιά της, και αν το σπίτι δεν είναι απόλυτα τακτοποιημένο, αυτό δεν πρέπει να προκαλεί άγχη ή τύψεις.

Η Κοντό εξηγεί επίσης πώς διαχειρίζεται τη χαλάρωση και την ισορροπία στη ζωή της. Μεταξύ άλλων, αναφέρει τη σημασία ενός μικρού διαλείμματος για τσάι και την ηρεμία που της προσφέρει η μουσική, ιδιαίτερα η κλασική και η ambient μουσική με πιάνο. Το διάβασμα, επίσης, αποτελεί για εκείνη έναν τρόπο να ανακτήσει την ενέργειά της και να αποφορτιστεί από την καθημερινότητα.

Η ίδια αναγνωρίζει το μεγάλο της ελάττωμα – την τελειομανία – και πώς αυτή την έκανε να φτάσει σε σημείο εξάντλησης. Η απόκτηση των παιδιών της την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι το να μην είναι τέλεια είναι εντάξει και πως η ιεράρχηση του χρόνου της με την οικογένειά της είναι εκείνη που της προκαλεί πραγματική χαρά.

Μιλώντας για τις μεγαλύτερες προσωπικές προκλήσεις, η Κοντό αναφέρει ότι η προσαρμογή στην αγγλική γλώσσα και η επέκταση της δουλειάς της πέρα από την Ιαπωνία υπήρξαν κομβικά σημεία για την ίδια. Με την ευκαιρία της συνέντευξης, αποκαλύπτει ότι το επόμενο διάστημα θα δώσει ομιλία στο Clean and Tidy Show στο Λονδίνο, ενώ θα εγκαινιάσει το πρώτο μάθημα προσωπικής συμβουλευτικής στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια.

Όταν αναφέρεται στις οικογενειακές συνήθειες, η Μαρί τονίζει την ανάγκη να δημιουργηθούν καλές πρακτικές από νωρίς, ακόμη και αν τα παιδιά στην αρχή διαμαρτύρονται. Η προσπάθεια να διαχωριστεί ο χρόνος στο διαδίκτυο από την καθημερινή ζωή είναι κάτι που επιδιώκει να περάσει στα παιδιά της, με στόχο να αναπτύξουν συνήθειες που θα τους ωφελήσουν στο μέλλον.

Μάλιστα, η Μαρί Κοντό παραδέχεται ότι, παρά τις οργανωτικές της δεξιότητες, υπάρχουν κάποια πράγματα στο σπίτι που δεν μπορεί να ελέγξει. Ένα από αυτά είναι οι κάλτσες των παιδιών. «Όσες φορές κι αν τους λέω να τις βάλουν στο καλάθι, τις πετάνε παντού εκτός από εκεί», λέει με χιούμορ. Προσθέτει ότι παρόλο που προσπαθεί να τους μάθει να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, όπως τα λούτρινα παιχνίδια ή τα μουσικά αντικείμενα, τα πάντα μπερδεύονται όταν τα παιδιά παίζουν. «Αν είναι τουλάχιστον μέσα σε ένα κουτί, είμαι εντάξει», λέει με ηρεμία.

Όσον αφορά εκείνη, αποκαλύπτει ότι της αρέσει να φοράει παντόφλες, αλλά πάντα τις βγάζει σε τυχαία σημεία στο σπίτι. «Είναι διάσπαρτες παντού», παραδέχεται, κάτι που συχνά επισημαίνει ο σύζυγός της.

Με απλότητα και σοφία, η Μαρί Κοντό αποκαλύπτει πώς η διαδικασία της οργάνωσης δεν αφορά μόνο την καθαριότητα του σπιτιού, αλλά κυρίως τη διαμόρφωση ενός τρόπου ζωής που φέρνει ηρεμία και ευημερία στην καθημερινότητα.

Πηγή: bovary

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Opening της έκθεσης “Frida Kahlo: Beyond the Icon – Immersive Experience” στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Opening της έκθεσης “Frida Kahlo: Beyond the Icon – Immersive Experience” στη Θεσσαλονίκη

Η βραδιά του opening σφραγίστηκε από την παρουσία λατρών της τέχνης καθώς και σημαντικών προσωπικοτήτων του πολιτισμού

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
23/09/2025
Τα άτυχα ζώδια του Ιουνίου
Ζώδια

Οι μεγαλύτεροι εγωιστές – Αυτά τα ζώδια βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ’ όλα

Αυτά είναι τα ζώδια που βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ' όλους και όλα: ​Κριός Ο Κριός, το πρώτο ζώδιο...

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
22/09/2025
Next Post
Κηδεία Κώστα Σημίτη: Λιποθύμησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σπυριδάκη

Κηδεία Κώστα Σημίτη: Λιποθύμησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σπυριδάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Opening της έκθεσης “Frida Kahlo: Beyond the Icon – Immersive Experience” στη Θεσσαλονίκη

ΝΑΤΟ: Έκτακτη συνεδρίαση για τις παραβιάσεις στην Εσθονία

Αντιπρόεδρος ΑΕΚ: «Υπάρχει συμμαχία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού» (video)

«Είναι αλήτης, θέλει φτύσιμο»: Έξαλλος ο Μικρούτσικος με Πορτοσάλτε (video)

Επιτέθηκε σε δημοσιογράφο η 62χρονη που έθαψε τη μητέρα της στη Βοιωτία! (video)

Μπάμπα: «Δουλεύουμε στο γκολ – Δεν μας λείπει η ψυχολογία»

Λουτσέσκου: «Εδώ υπάρχει μια τρέλα στα όρια της… παράνοιας!»

Βοιωτία: «Δεν έδινε νερό και φαγητό στη μητέρα της», λέει η θεία της 62χρονης (video)

EMA: Καμία σύνδεση παρακεταμόλης με αυτισμό – Σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Τραμπ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 38χρονος που έπεσε από μπαλκόνι!

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα άτυχα ζώδια του Ιουνίου

Οι μεγαλύτεροι εγωιστές – Αυτά τα ζώδια βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ’ όλα

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
22/09/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa